Новини

Автори першого у світі воєнного скринлайфу «Лишайся онлайн» показали фінальний трейлер до стрічки

Український гостросюжетний трилер «Лишайся онлайн» режисерки Єви Стрельнікової вийде на екрани кінотеатрів уже цього четверга, 28 березня.

«Лишайся онлайн»

Фото Лишайся онлайн, instagram.com

Гостросюжетний трилер «Лишайся онлайн» покажуть у кіно з 28 березня. Його автори поділилися другим офіційним трейлером до фільму. Про це у своєму пресрелізі повідомила команда авторів «Лишайся онлайн».

Дату 28 березня обрали не випадково – саме цього дня відзначають річницю звільнення Київщини від російської окупації. А це історія про волонтерку, яка рятує життя людей за допомогою ноутбука.

«Лишайся онлайн» — перший у світі воєнний скринлайф. Це формат кінооповіді, в якому всі події відбуваються на екрані телевізора/комп’ютера/смартфона/планшета/об’єктива відеокамери тощо. Окремі епізоди подібного прийому відомі ще з «Відьми з Блер» або «Паранормального явища». Проте в скринлайфах на цьому підході побудований увесь фільм.

Стрічка розповідає про дівчину Катю, яка з початком повномасштабного вторгнення долучається до волонтерства й, несподівано для себе, намагається рятувати людей з окупованої Бучі за допомогою ноутбука, лишаючись онлайн.

Головна героїня отримує ноутбук, аби допомогти українським військовим відслідковувати пересування ворога. Цікавість заводить дівчину в переписки власника девайсу. Вона дізнається, що його звуть Андрій. Він має 5-річного сина Саву, який вірить у супергероїв. Хлопчина понад усе мріє розшукати батьків, з якими втратив звʼязок під час евакуації. Тож Катя стає для малого справжньою супергеройкою, борючись зі злом в нетрях інтернет-мережі.

Стрічка фільмувалася навесні та влітку 2022 року, одразу після звільнення Київщини. Автори використали кадри, які сколихнули мережу, і стали документальними. Наприклад, розбомблений (а тепер частково реставрований) ЖК «Ірпінські липки».

До зйомок долучалися й пересічні жителі міста: без перешкод давали згоду на зйомки свого зруйнованого майна. Знімальну команду підтримували військові, також долучалися і волонтерські організації, зокрема надавали приміщення для зйомок та необхідний спецодяг.

20% від доходів продюсери фільму донатять у Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим». Виручені кошти спрямують на засоби звʼязку для військових. Окрім цього Фонд разом з продюсерами створили банку «Лишайся онлайн і Повернись живим!» та відкрили збір на 2 млн гривень.

Нагадаємо, раніше «Шпальта» поспілкувалася з виконавцем ролі Івана в фільмі «Довбуш» Олексієм Гнатковським.

Коментарі