Репортаж

Продовження сезону — з глядачами: Буковина провела відкрите тренування перед відновленням ігор

Перший матч у весняній частині Першої ліги відбудеться 24 березня.

Відкрите тренування провів футбольний клуб «Буковина» у Чернівцях сьогодні, 19 березня. Вболівальники мали змогу поспостерігати за підготовкою улюбленої команди.

Нині оновлений під час зимової паузи колектив готується до весняної частини сезону у Першій лізі. Ігри в ній відновлюють уже 24 березня.

Як розповів «Шпальті» президент футбольного клубу «Буковина» Андрій Сафроняк, колектив провів збори на Закарпатті. Відтак повернулися до Чернівців, де продовжують тренуватися.

Кажуть, бюджет команди тепер суттєво більший, ніж був торік.

«Є багато нових гравців, сильно оновився тренерський штаб. Звичайно, це все для того, щоб команда у майбутньому змогла виступати в Прем’єр-лізі. Буковина – це команда з великою історією. Наші вболівальники дуже люблять “Буковину”. Мені здається, всі будуть раді, що клуб виходить на новий рівень. Дуже добре, що цей сезон буде з глядачами. Футболістам буде краще грати. А глядачам — приємно спостерігати».

Головний тренер команди Андрій Мельничук каже, що нині команда має багато нових гравців. Водночас запевняє, що у колективі хороша атмосфера та кваліфіковані гравці, які професійно ставляться до своєї справи.

Вже 24 березня перший матч «Буковини» проти «Діназу». Як припускає Мельничук, нині це найпотужніший суперник для команди.

«Суперники підкріпилися 12 новими гравцями. Досвідчена команда, добре грає, демонструє дуже цікавий футбол», — каже тренер. 

Також тренер Буковини зізнався, що футболісти очікують на появу вболівальників. Адже насамперед грають для них.

«Вони очікують на відновлення чемпіонату та вболівальників. Розуміють, для кого вони будуть грати. Трибуни позитивно впливають на гру. Також і тренери та керівництво очікує на вболівальників. Тут їх давно не було. Що стосується нашої гри, то зараз нам відверто не вистачає “десятки” та “вісімки” — конструктивних гравців, які будуть зв’язувати лінії та налагоджувати нашу гру в центрі поля. Але в нас є якісні футболісти в інших ланках», — розповів менеджер команди.

Хоча, як каже Мельничук, то грати в тотальний футбол поки не вийде, тому що у лініях команди не вистачає тих гравців, які будуть дозволятися робити це робити.

Гравець «Буковини» Артем Цурупін — центральний півзахисник. У команді півтора року — з моменту потрапляння команди до Першої ліги.

За його словами, протягом цього періоду в команді змінилося багато гравців. Нині колектив хороший та налаштований.

«Мінімальне завдання — залишитися в Першій лізі, тому будемо його виконувати. Налаштовуємося тільки на перемогу в кожній грі.  Найважливіший поєдинок — наступний. З “Діназом” ми грали в минулому сезоні. Команда бойовита. Нині ж у суперників є зміни. Прийшло багато досвідчених футболістів. Це хороша команда. Але ми налаштовуємося на позитивний результат та гарну гру», — каже гравець “Буковини”. 

Фото Ігоря Константинюка

 

Коментарі