Новини

Дітям загиблих добровольців Уряд утричі підняв виплати

Розмір виплати дітям полеглих добровольців зросте до 7800 гривень на одну неповнолітню, і до 6100 на кожного, якщо в сім’ї двоє та більше дітей.

Фото ekaterinaphoto, depositphotos.com

Уряд утричі збільшив розмір державної соціальної допомоги дітям загиблих українських захисників-добровольців. Про це повідомляє Міністерство у справах ветеранів на своїй сторінці у фейсбуку.

«Йдеться про дітей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України з-поміж осіб, які добровільно брали участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, та не входили до складу добровольчих формувань територіальних громад (ДФТГ)», – повідомляє відомство.

Уряд врегулював питання виплат соціальної допомоги та дітям добровольців, яким відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» встановлено статус члена сім’ї загиблого Захисника чи Захисниці України.

Відтак із 1 квітня розмір виплат збільшиться. На одну дитину сума зросте з 2361 грн до 7800 грн. Якщо ж у сім’ї двоє і більше дітей – тоді до 6100 грн на кожного неповнолітнього.

Коментарі