Новини

Волонтери з Чернівців облаштовують мобільні пральні та душові для військових

Загалом обладнають 4 мобільні пральні та душові. Їх передадуть у користування військовим.

Фото: Чернівецька обласна рада

Волонтери із Чернівців облаштовують мобільні пральні та душові для військових.  До військових на фронт незабаром вирушить перший такий спеціально обладнаний мікроавтобус.

Про це «Шпальті» розповів чернівецький волонтер Олександр Білоус.

Як він зауважив, під час постійних поїздок у прифронтову зону зрозуміли, що у військових є потреба прати та сушити одяг. У їхніх умовах це часом майже неможливо, або ж незручно. Крім того, подібний запит вони почули від військових.

Пересувна пральня повністю автономна, має резервуар, свій генератор, що не потребуватиме додаткового живлення. Всередині встановили дві пральних та одну сушильну машину. Крім цього, автомобіль можна буде використовувати як пересувну душову.

«У бусах є баки на 500 літрів, в яких можна закачати воду з річки чи колодязя. Є спеціальний насос, насосна станція, дві пралки та сушка. Воно все може працювати майже одночасно. Обладнали машину також і душовою станцією: душ, проточний нагрівач, шторка», — каже Білоус. 

 

Для облаштування пралень та душових нині використають 4 автомобілі, котрі передають італійці для такого проєкту. Наразі облаштували вже один такий бус, два у процесі переобладнання. Ще один перероблять, коли авто надійде від закордонних доброчинців. Машини передадуть підрозділам, що мають таку потребу.

«Перший «Капітошка» їде до «Альбінів», як і обіцяли», — зазначив Олександр Білоус на своїй сторінці у фейсбуку. 

Переобладнали автівку волонтери Іван Белінський, Штефан та Іван Гавки.

Коментарі