Новини

Україна потопила російський корабель «Сергей Котов» у Криму

Вартість потопленого корабля, за даними ГУР, становить близько 65 мільйонів доларів.

 

Патрульний корабель «Сергей Котов». Ілюстративне фото

У ніч проти 5 березня українські військові уразили в окупованому Криму патрульний корабель «Сергей Котов» Чорноморського флоту рф.

Про це йдеться у офіційному повідомленні ГУР, пише Громадське.

Корабель «Сергей Котов» зазнав пошкоджень корми, правого та лівого бортів внаслідок удару морськими дронами Magura V5. Ураження судна відбулося в територіальних водах України, неподалік Керченської протоки.

Вартість потопленого корабля, за даними ГУР, становить близько 65 мільйонів доларів. Місію виконав спецпідрозділ ГУР Group 13 у співпраці з Військово-морськими силами ЗСУ та за підтримки Міністерства цифрової трансформації.

У ніч проти 5 березня у Керчі лунали вибухи. Кримський міст залишався закритим протягом понад 8 годин. Міноборони росії ситуацію не коментувало.

Зазначимо, що «Сергей Котов» належить до патрульних кораблів проєкту 22160 типу «Василий Быков». Загалом в росії збудовано 4 кораблі цього проєкту, ще 2 нібито будуються. Судна оснащені керованим ракетним озброєнням ближньої та далекої морської зони.

Водночас серед екіпажу патрульного корабля «Сергей Котов» Чорноморського флоту рф, який потопили в Криму, є загиблі моряки.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в етері «Радіо Свободи».

«Блискуча операція і “Сергій Котов” цього разу вже точно знищений. Полювали на нього не вперше, і вже були успішні атаки, але він зміг відновитися після проведення ремонтних робіт», — сказав він.

 

Коментарі