Новини

У ЗСУ спростували публікацію про те, що під Авдіївкою в полон потрапили сотні українських військових

Американське видання «New York Times» написало, що під час відступу українських військ із Авдіївки в полон до росіян потрапили до тисячі українських військових.

Військові поблизу Авдіївки, квітень 2023 року. Фото: Libkos/АР

В угрупуванні військ «Таврія» спростували публікацію про те, що під час відступу українських військ із Авдіївки в полон до росіян потрапили до тисячі українських військових.

Про це в коментарі «Hromadske» сказав начальник відділу зв’язків із громадськістю угруповання військ «Таврія» Дмитро Лиховій.

За його словами, дані про полонених ще верифікують. Водночас зауважив, що йдеться точно не йде про сотні військових, як пише NYT.

В етері телемаратону Лиховій також заявив, що журналісти іноземного видання поширили російський наратив.

«Ті джерела, на які вони посилаються, абсолютно неспроможні, тому що немає таких людей, і це не фактаж», – каже він.

За його словами, росія продовжує свою агресію в інформаційному полі, використовуючи «банальні фейки, які поширюють авторитетні світові ЗМІ».

«Ці заяви російської пропаганди щодо сотень і тисяч українських полонених є повною дезінформацією, яка нічим не підтверджена», – зазначив Лиховій.

У своєму матеріалі «New York Times» відступ українських військ з Авдіївки назвав «хаотичним» і заявив, що втрата міста «завдасть удару по вже ослабленому моральному духу». Там також послалися на неназваних двох солдатів, які і вказали діапазон від 850 до 1000 військових, що потрапили в полон або зникли безвісти.

Коментарі