Новини

150 буковинок отримали почесне звання України «Мати-героїня»

Матері отримають нагрудний знак, посвідчення та одноразову виплату понад 30 тисяч гривень. 

Буковинки отримали почесне звання України «Мати-героїня». Таких нагород удостоїлися 150 матерів.

Про це йдеться на сайті Чернівецької обласної військової адміністрації.

Нагороду вручають за материнську самовідданість, зразкове виховання дітей, забезпечення належних умов для їхнього всебічного розвитку багатодітним матерям. 29 січня 2024 року Президент України підписав Указ № 33/2024 «Про присвоєння почесного звання України «Мати-героїня» 150 буковинкам». Серед них – матері з Вижницького, Дністровського, Чернівецького районів та Чернівців.

Жінкам вручать нагрудний знак, посвідчення до почесного звання встановленого зразка та виплатять одноразову винагороду розміром 30 280 гривень.

Довідка

Почесне звання України «Мати-героїня» присвоюють жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей, відповідно до пункту 9 розділу І Положення «Про почесні звання України», затвердженого Указом Президента України від 29.06.2001 № 476/2001 (зі змінами).

 

Коментарі