Новини

«Присвятив медаль тренеру». Чернівчанин Валерій Чоботар став чемпіоном етапу Karate 1 Premier League у Парижі

У фіналі українець переміг представника Греції Мастроянніса Константиноса.

Чернівчанин Валерій Чоботар став чемпіоном етапу Karate 1 Premier League у Парижі. Каратист із клубу «Лідер» виступав у ваговій категорії до 84 кг.

Виступи на груповому етапі

У групі Валерій здолав Забіоллу Пуршаба (Іран) – 3:2, потім програв Хосе Асеведо (Еквадор) – 1:5. Завдяки перемозі над Анваром Бугріном (Бельгія) – 4:0 Валерій вийшов у плей-оф.

Про це «Шпальті» розповів сам спортсмен.

Участь у плей-офф

У чвертьфіналі наш земляк здолав Юсефа Бадаві (Єгипет) – 3:0, а у півфіналі виявився сильнішим за Рікіто Шимаду (Японія) – 4:2.

У фіналі Валерій у рівному поєдинкові (0:0) переміг суддівським рішенням Константіноса Мастроянніса (Греція).

Помстився опонентам із Єгипту та Японії за минулі поразки

За словами Валерія, поєдинки з суперниками були важкі.

«Золото далося нелегко. Були дуже важкі поєдинки, адже довелося битися у групі з одним із найтитулованіших іранців Poorshab Zabiollah. Після виходу з групи моїм суперником був чинний двократний чемпіон світу з Єгипту. До речі, я взяв реванш за чемпіонат світу, дуже задоволений, що вийшло перемогти в нього», – каже спортсмен.

У півфіналі зустрівся з японцем, який на чемпіонаті світу здобув 5 місце. Shimada Rikito не дав нашому спортсмену можливість вийти з групи на минулому етапі Прем’єр-ліги в Дубліні.

«Тому це для мене також був реванш, який завершився на мою користь. Фінал пройшов із призером останнього чемпіонату Європи, здається, восьмим номером світового рейтингу, греком. Я, звісно, знав, як він працює. Але маленькі травми, які отримав до фіналу, не дали мені повною мірою розкритися. Тож дійшло все до рішення суддів, яке я також «забрав» роздільним рішенням», – розповідає Валерій.

Успіхом завдячує тренеру

Чоботар також наголосив на важливості цього досягнення для його тренера, Олександра Пікуліна, якому й присвятив свою золоту медаль. Валерій визнає, що без підтримки та наполегливої роботи тренера ця перемога була б неможливою.

«Я дуже задоволений саме тим фактом, що це була дуже бажана медаль для мого тренера Олександра Сергійовича, адже він ще з часів своїх виступів мріяв про медаль із Прем’єр-ліги в Парижі. Це насправді для світу карате особлива медаль, тому що в колах каратистів це особливий етап саме в Парижі, саме в «Купертені». Тому результатом задоволений, старт сезону хороший, але це тільки початок, тому працюємо далі. Цілей багато в цьому сезоні», – сказав Чоботар.

Валерій вважає, що ця перемога в Парижі не лише підтвердила високий рівень українського карате, але й відкрила нові перспективи для нього в спортивній кар’єрі.

На зображенні може бути: 6 людей та текст

Тренери Валерія Чоботаря – Олександр Пікулін та Андрій Лазаренко.

У змаганнях узяли участь 376 спортсменів із 61 країни світу. Україну представляли 19 спортсменів.

На зображенні може бути: 2 людини та текст «UKRA KRAINIAN FEDERATION MEDALISTS RYZVAN ANITA VALERII TALIBOV SEROGINA CHOBOTAR KARATE1 PREMIER LEAGUE PARIS 2024»

Нагадаємо, чернівецька лучниця Ольга Чеботаренко стала переможницею чемпіонату України серед юніорів.

 

Коментарі