Новини

Блокування КПП «Сірет»: у ДПСУ прокоментували ситуацію на кордоні

Прессекретар Чернівецького прикордонного загону запевнив, що до подальших блокувань із боку румунських фермерів у ДПСУ готові. 

Блокування КПП «Сірет»: прикордонники прокоментували ситуацію на кордоні

Близько опівдня сьогодні, 15 січня, румунські фермери знову заблокували рух вантажівок у напрямку пропускного пункту «Сірет», що навпроти українського «Порубне».

Також румунська сторона повідомила і про початок блокування пункту пропуску «Вікову-де-Сус», що навпроти також розташованого в Чернівецькій області КПП «Красноїльськ».

Про це повідомили у Державній прикордонній службі України.

Прессекретар Чернівецького прикордонного загону Ігор Заруднєв повідомив, що вимоги чи мета страйків румунських аграріїв наразі невідома.

«Румунська прикордонна поліція наразі не повідомляла про це. Вони роблять ту саму роботу, що і ми, і просто повідомляють, коли відбуваються подібні затримки. Які причини цих блокувань, нам поки не відомо», – прокоментував Ігор Заруднєв. 

Нагадаємо, блокування руху вантажівок почалися 13 січня близько 15:00. Відновити рух вдалося лише близько 22:00, а наступного дня страйки продовжилися після обіду.

«На тому ж самому напрямку. Підозрюю, що й ті ж люди частково заблокували. Навіть був недовгий період – близько 40 хвилин, – коли рух заблокували повністю з обох боків. Потім, наскільки нам відомо, місцеві органи правопорядку втрутилися, й о 23-й годині це блокування припинилося», – каже прессекретар.

Сьогодні в електронній черзі на КПП «Порубне» перебуває понад 600 вантажних автомобілів. Ігор Заруднєв розповів, що блокування вихідними мало вплинуло на роботу пропускного пункту.

«Чи є вірогідність того, що блокування продовжаться? Важко сказати. Але ми до цього готові», – підсумував Ігор Заруднєв. 

Коментарі