Новини

«Діти лікуються та мають болючі ін’єкції»: у Чернівцях дитяча міська клінічна лікарня у відділенні відкрила ігрову кімнату

Ініціатива має сприяти їхньому психологічному комфорту та одужанню.

У Чернівцях сьогодні, 28 грудня, у міській дитячій клінічні лікарні відкрили ігрову кімнату для дітей. У ній також можуть гратися дітки, позбавлені батьківського піклування.

Як розповів під час відкриття генеральний директор міської дитячо-клінічної лікарні Дмитро Білоус, упродовж року до лікарні потрапили 42 такі дитини, а наразі тут перебуває троє. За його словами, простір не лише розважить дітей, але й стане платформою для психологічних занять та спільного часу з мамами.

Гендиректор каже, що ця ініціатива додатково сприятиме психологічному комфорту та одужанню. Ігрова кімната обладнана сертифікованими іграшками та м’якими стінами, створюючи безпечне середовище. При лікарні є дитячий психолог, який може бути задіяним для занять із малечею.

«Із кожним роком цих діток чомусь стає у нас більше. І вони потребують саме догляду і піклування від нас. Сьогодні ми тут разом із Мартою (Левченко — ред.) після підписання меморандуму», — каже Білоус.

Підписаний із громадською організацією «Місто добра» меморандум дозволив втілити задуману ідею. Зокрема, згідно з ним, планують розширення такої ініціативи й на інші відділення клініки.

Представниця «Міста добра» Марта Левченко каже, що це перший крок у рамках співпраці, який допоможе створити умови для маленьких пацієнтів та підтримає їхній шлях до одужання.

За її словами, ідея виникла з потреби. Бо такою є європейська модель, коли при всіх закладах повинні бути дитячі простори.

«Це заклад, де діти повинні бути щасливими. Вони оздоровлюються, мають багато стресу та отримують болючі ін’єкції. Ми хотіли, аби в стінах лікарні маленькі чернівчани швидше одужували. Щоб були якісні й безпечні простори з м’якими стінами та сертифікованими іграшками. Щоб маленькі пацієнти могли подивитися фільми й провести час разом із мамою. У лікарні часто є діти, позбавлені батьківського піклування, які іноді тут перебувають триваліший час. Вони також хочуть гратися, хочуть веселитися», — каже Марта.

Це перший простір, на два інші закуплене обладнання: для другої педіатрії та ортопедії.

Фото Ігоря Константинюка.

Коментарі