Афіша

У Чернівцях презентують книгу про 25 дітей, які загинули через ворожі ракети

Презентація відбудеться на сцені-майстерні Чернівецького обласного театру імені Ольги Кобилянської, що на вулиці Лесі Українки, 9.

Книгу «Про що мріють ангели» презентують сьогодні, 13 грудня, у Чернівцях

Фото: Чернівецька обласна рада

Книгу «Про що мріють ангели» презентують сьогодні, 13 грудня, у Чернівцях. Захід відбудеться на сцені-майстерні Чернівецького обласного театру імені Ольги Кобилянської, що на вулиці Лесі Українки, 9. Початок – о 17:00. 

Вхід вільний.

У книзі йдеться про 25 дітей, котрі загинули через ворожі ракети. Авторка – Марина Шварцман.

Про це повідомляє Чернівецька обласна рада.

Книга – пам’яті маленьких українців, чиє земне життя безжально обірвала росія. Це не документальні історії їхнього життя чи смерти. У виданні зібрано мрії.

«Мета – показати, що ми втратили з відходом цих дітей. Лікарів, які не лікуватимуть. Учителів, що не навчатимуть. Спортсменів, які не переможуть. Дослідників, які не зроблять наукових відкриттів, пілотів, що ніколи не керуватимуть літаками, капітанів, що не вийдуть у море, захисників, які не боротимуться за свою країну… Трагедія, котру не спинити, вона продовжує розгортатися просто зараз, у цю хвилину», – зазначила авторка Марина Шварцман.

Автор ідеї – голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко. 

«Ми боремося за наше майбутнє і водночас втрачаємо тих, хто міг би його творити, – дітей. Я хотів, щоб ми розповіли, якими прекрасними людьми могли вирости ті, хто став нашими янголами. Щоб їхні історії були продовжені у пам’ятному виданні, бо діти не повинні гинути! (…). Але вони – ангели, які говорять зі сторінок книги… Говорять, щоб кожен учень, змушений навчатися у бомбосховищі, здобув освіту і досяг успіху. Щоб кожна українська дитина, яка нині поневіряється без дому, здійснила мрії і підкорила світ. Аби ті, хто не пам’ятатиме свого тата чи маму, змогли знайти щастя. Щоб усі українські діти ЖИЛИ», – зазначив Олексій Бойко.

Книга, попри трагічну основу, має оптимістичний контекст. Авторка зазначає, що мрії українців неодмінно здійсняться, адже там, на небі, над цим працюють безліч світлих невинних душ.

Ілюстрації до книги «Про що мріють ангели» створив фотограф Максим Козменко.

Нагадаємо, на Буковині військові привітали дітей своїх загиблих побратимів.

 

Коментарі