Новини

Карантину не буде: На Буковині спростували запровадження обмежень

Карантинних обмежень запроваджувати наразі немає підстав, розповіли у центрі контролю та профілактики хвороб. Епідемічний поріг в області наразі перевищено на 25%, що є звичним для холодної пори року.

( обмежень )

Наталія Гопко

У Чернівецькій області карантинних обмежень не запроваджуватимуть через відсутність для цього підстав. Про це розповіла генеральна директорка ДУ «Чернівецький обласний центр контролю і профілактики хвороб МОЗ України» Наталія Гопко.

Нещодавно Шпальта розповідала, що на Буковині перевищено епідемічний поріг, а з респіраторними захворюваннями за тиждень госпіталізують у середньому 4200-4300 пацієнтів.

За словами гендиректорки,  епідемічний поріг в області наразі перевищено на 25%, що відповідає середньому рівню інтенсивності процесу з респіраторних захворювань.

«Обмежувальні заходи локально застосовували й раніше впродовж всього епідемічного сезону. Це робиться там, де це необхідно в будь-який період часу. Наприклад, коли захворює якась кількість дітей у закладі освіти чи класі, рішенням керівника закладу відбувається переведення класу на дистанційну форму навчання. Таким чином хвороба не поширюється», — каже Наталія Гопко.

Наталія Гопко також наголосила, що подібне зростання випадків респіраторних захворювань фіксують у холодну пору практично щороку. 

«За показниками госпіталізацій відхилень немає, як і немає відхилень за показниками захворюваності загалом. Є незначне коливання. Три тижні тому ми фіксували незначне зниження рівня захворюваності, а останні три тижні спостерігаємо несуттєве зростання», – розповідає медикиня.

Коментарі