Новини

Мати загиблого військового з Буковини просить присвоїти йому звання Героя України

Для цього мати Івана Данського створила петицію на сайті Президента. Батько загиблого військового Івана Данського просить присвоїти йому звання Героя України

Мати загиблого військового з Буковини Ольга Пергул просить надати синові звання Героя України. Для цього вона створила петицію на сайті Президента, яку підписали майже 19 тисяч людей. Загалом потрібно 25 тисяч.

23 лютого минулого року Данський став добровольцем та вступив до лав ЗСУ. Він склав присягу на вірність України та воював у складі 107 бригади ТрО 94 батальйону, в роті вогневої підтримки.

«Іван був снайпером, зразком незламності та міцності українського духу. З перших днів поповнив ряди захисників України зі словами: «Хто, як не Ми?! Бо я хочу тут жити. Хочу, щоб мої діти жили в Україні без війни… Це найменше, що сьогодні може зробити держава для вшанування пам’яті свого патріота, справжнього сина України, яким могли б пишатись його сини», — пише мати.

Іван Данський загинув 9 січня цього року в бою у Донецькій області. За місяць до початку повномасштабного вторгнення він змінив російський паспорт на український. Йому назавжди залишилося 29 років.

Раніше ми писали про Івана Данського, який отримав український паспорт і пішов у ЗСУ: історія буковинця, який усе життя прожив у росії.

Коментарі