Новини

У сервісному центрі МВС Чернівців із грудня запровадять зміни у проведенні іспитів

Процес складання іспитів у сервісному центрі на отримання водійського посвідчення стане прозорішим через більшу кількість камер, відсутність «сліпих зон» та жорсткіший контроль екзаменаторів.

У сервісному центрі МВС України в Чернівецькій області

Фото РСЦ МВС

З 1 грудня послуги з прийняття теоретичного та практичного іспитів у Чернівцях надаватимуть у регіональному сервісному центрі МВС, що на вулиці Руській, 248-М.

Про це повідомляє пресслужба регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Чернівецькій області.

Пілотний проєкт зі складання прозорих іспитів Головний сервісний центр МВС запустив пів року тому. Він пройшов у 3 етапи. Перший стартував у Львівській, Київській, Одеській та Вінницький областях. Потім поширювався на інші регіони країни. Загалом у пілотному проєкті брали участь сервісні центри МВС у 12 областях.

За підсумками пілотного проєкту кандидати у водії продемонстрували середню успішність. Теоретичний іспит із першого разу склали 24% кандидатів у водії, а практичний – 35%.

За інформацією пресслужби, ці цифри свідчать про погану підготовку майбутніми кермувальниками до ПДР та керування транспортними засобами.

У зв’язку з цим сервісні центри МВС, які приймають іспити у майбутніх водіїв, стануть своєрідними екзаменаційними хабами. Вони обладнані відеокамерами з аудіозаписом, які фіксуватимуть звук та не залишатимуть сліпих зон. Це усуває будь-яку можливість імовірного втручання в іспит та отримання підказки від сторонніх осіб.

Як зареєструватися та оскаржити рішення комісії

Упродовж 10 днів майбутні кермувальники можуть оскаржити результати іспитів. Для цього необхідно звернутися із заявою до регіонального сервісного центру МВС тієї области, в якій складали екзамен. А отримання копії відеозапису доступне впродовж 30 днів.

Обслуговування в сервісних центрах МВС відбувається за попереднім е-записом: теоретичний іспит – на 14 днів вперед, а практичний – на 21 день. Крім того, запис доступний і через термінал у приміщеннях сервісних центрів МВС. Талони в ньому генерують у день звернення та на 3 дні вперед.

Щоб краще освоїти знання правил дорожнього руху та успішно скласти іспити, майбутні водії можуть пройти підготовку через онлайн-тренажер. Він відображає запитання, які входять до переліку теоретичного іспиту. Для складання тестування необхідно відповісти на 20 запитань за 20 хвилин. Під час тесту допускаються 2 помилки, якщо більше – іспит не складено. Наступна спроба буде доступна не раніше 10 днів.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС регіону можна отримати за телефоном: (0372) 54-93-77 або на сторінці сервісних центрів МВС у Чернівецькій області у  фейсбуку.

Нагадаємо, «Шпальта» розповідала, що теоретичний іспит на водійські права тепер можна скласти без навчання в автошколі.

Коментарі