Новини

«Порушення прав людини»: законопроєкт щодо УПЦ МП хочуть відправити до Венеційської комісії

Декілька депутатів ВР збирають підписи до спікера парламенту Руслана Стефанчука, аби той відправив до Венеційської комісії закон про заборону діяльності УПЦ МП. 

Фото: golos


Деякі депутати Верховної Ради хочуть відправити до Венеційської комісії законопроєкт про заборону діяльності в Україні релігійних організацій, що пов’язані з росією. 

Про це пише LB.ua з посиланням на власні джерела.

У повідомленні йдеться, що наразі триває збір підписів до спікера парламенту Руслана Стефанчука. Зазначають, що у такий спосіб опоненти закону сподіваються зірвати його подальше просування.

Відповідний документ отримала редакція видання LB.ua. У документі йдеться про те, що закон про заборону УПЦ МП порушує права людини і є переслідуванням за релігійною ознакою.

За інформацією видання, спочатку один із керівників Слуг народу напряму звернувся до спікера Стефанчука з відповідним проханням. Відповідно до норм Регламенту, здійснити таке подання на Венеційську комісію може тільки очільник ВР.

Однак Руслан Стефанчук від такого відмовився, відтак ініціатори процесу почали збір підписів.

Наразі звернення підписали щонайменше 46 народних депутатів. Серед них члени Слуг Народу, а також колишні представники нині забороненої ОПЗЖ.

Довідка

Венеційська комісія — дорадчий орган Ради Європи з питань конституційного права. Комісія надає висновки про відповідність законопроєктів європейським стандартам та цінностям.

Коментарі