Новини

Збірна України перемогла на ЧС-2023 з паверліфтингу

Українці здобули 11 нагород.

Фото з фейсбуку Національної Федерації паверліфтингу України

Збірна України завоювала 11 медалей та посіла перше місце у командному заліку на чемпіонаті світу з екіпірувального паверліфтингу, який завершився сьогодні у Литві. Зокрема здобули 5 золотих, 5 срібних та одну бронзову медаль. 

Про це повідомляють у фейсбуку Національної Федерації паверліфтингу України.

Фото з фейсбуку Національної Федерації паверліфтингу України

ЧС-2023 проходив з 13 по 19 листопада в литовському місті Друскінінкай. Україну на змаганнях представили 14 спортсменів: шість жінок та вісім чоловіків, пише Суспільне.Спорт.

Українські атлети завоювали п’ять золотих медалей, п’ять срібних та одну бронзову. 

Чемпіоном світу увосьме став Олексій Бичков. “Золото” здобули також Тетяна Біла, Анастасія Дерев’янко, Микола Баранник та Володимир Рисєв.

Фото з фейсбуку Національної Федерації паверліфтингу України

Медалі України на ЧС-2023 з паверліфтингу:

– «Золото»: Тетяна Біла (до 47 кг), Анастасія Дерев’янко (до 52 кг), Микола Баранник (до 83 кг), Володимир Рисєв (до 93 кг), Олексій Бичков (до 120 кг);

– «Срібло»: Лариса Соловйова (до 63 кг), Віталій Коломієць (до 83 кг), Дарія Русаненко (до 84 кг), Костянтин Мусієнко (до 93 кг), Сергій Білий (до 105 кг);

– «Бронза»: Валентина Загоруйко (понад 84 кг).

І чоловіча, і жіноча збірні України посіли перші місця у командному заліку, відтак, спортсмени з України виграли загальнокомандний залік ЧС-2023.

Загальнокомандний залік ЧС-2023 з паверліфтингу: топ-3

– Україна — 104 очки (50 жінки + 54 чоловіки);

– США — 89 (49+40);

– Еквадор — 74 (33+41).

Зазначають, що в абсолютному заліку серед чоловіків українські спортсмени посіли весь пʼєдестал: на першому місці Володимир Рисєв, на другому — Костянтин Мусієнко, а на третьому — Олексій Бичков. В абсолютному заліку серед жінок Лариса Соловйова посіла третє місце.

 

Коментарі