Новини

Підземне укриття на Театральній площі та опалення: головне з пресконференції міського голови Клічука

Про подачу тепла, підземне укриття в центрі міста, ремонт кіноконцертної зали та громадські вбиральні.

Де в Чернівцях увімкнули опалення

Опалення ввімкнули на об’єктах соціальної сфери. Наразі тепло є у 29 дитсадках, 27 школах та 5 медичних закладах. Постанова уряду зобов’язує вмикати опалення, коли середньодобова температура впродовж 3 днів становить +8°C.

Про це повідомив під час пресконференції міський голова Чернівців Роман Клічук.

«Осінь тепла, тож поки не можемо ввімкнути опалення. За прогнозами, похолодання очікується 7 листопада», – сказав Роман Клічук.

Підземне укриття на Театральній площі

На площі планують збудувати підземне укриття, яке можна буде використовувати як паркінг на 70 місць. Локацію обрали в центрі, бо в місті їх не вистачає. До того ж поблизу навчальні заклади.

«Там є медичний університет та математичний ліцей. Укриттів не вистачає. Тому є така спільна ідея з обласною адміністрацією. Якщо цей проєкт пройде, то зможемо розраховувати на підтримку уряду», – сказав Роман Клічук.

Вартість будівництва невідома. Замовляти проєкт укриття будуть, якщо місто виграє в урядовій програмі.

Кіноконцертна зала «Чернівці»

У приміщенні кіноконцертної зали зробили косметичний ремонт. У планах є проєкт на реконструкцію всього приміщення – всередині та ззовні.

«Ми виділяли на це невеликі гроші, переважно все виконували за меценатські кошти. Ми провели косметичний ремонт до Одеського кінофестивалю. Тоді за два місяці ми зробили те, що є зараз. Думаю, що зробимо його одним із кращих об’єктів у місті», – сказав Роман Клічук.

Модульні вбиральні в Чернівцях

Міська рада запитала мешканців, де найбільше бракує вбиралень. Більшість підтримує ідею розміщення біля оновлених скверів на вулиці Кордуби та біля ЧНУ.

Міський голова відтермінував питання модульних громадських вбиралень через їхню високу вартість. Він наголосив, що рішення щодо закупівлі їх у міській раді ще не ухвалили, тож його можуть відкласти на майбутнє.

«Це питання поки відклали, бо вбиральні коштують дуже дорого. Ми ще не ухвалили рішення, чи закуповувати їх. Можливо, це буде наступного року або вже у повоєнний період. Нам цікава думка людей, але вона різна. Наразі не ухвалили остаточного рішення», – сказав Роман Клічук.

Згідно з Програмою поводження з відходами на території Чернівецької міської територіальної громади на 2022-2024 роки, на встановлення вбиралень передбачили 4 мільйони гривень.

«Модульні вбиральні сучасні та інклюзивні коштують від 2 мільйонів гривень, залежно на скільки місць. Це зручно та по-європейськи. Втім, зараз немає такої злагоди у суспільстві, чи потрібно витрачати на такі речі гроші», – сказав Роман Клічук.

 

 

Коментарі