Новини

Переправляв ухилянтів за кордон: на Буковині оголосили підозру депутату

Організовував незаконне перевезення чоловіків за кордон 38-річний житель Чернівців.

Фото: ДПСУ

На Буковині затримали депутата однієї з територіальних громад Дністровського району та його спільника. Їх підозрюють у незаконному переправленні чоловіків за кордон.

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.

У повідомленні йдеться, що організатор незаконного перевезення чоловіків призовного віку за кордон – 38-річний житель Чернівців. Для реалізації схеми він залучив своїх знайомих, зокрема і депутата.

За даними слідства, послуга коштувала 4000-5000 євро з особи, а учасники групи обіцяли громадянам організувати переправлення поза пунктами пропуску через українсько-румунський кордон.

«Пошуком осіб, охочих незаконно потрапити до Румунії, займався чернівчанин, надалі він залучав депутата, який особисто перевозив чоловіків до лінії розмежування держкордону. Під час перевезення двох військовозобов’язаних до визначеного пункту відправлення організаторів затримали правоохоронці», – йдеться у повідомленні обласної прокуратури.

Наразі встановлюють інших причетних до злочину осіб. Санкція статті, за якою оголосили підозру, передбачає позбавлення волі від семи до дев’яти років із позбавленням права обіймати певні посади до трьох років із конфіскацією майна.

 

Коментарі