Новини

В Україні оновили правила дорожнього руху. Що змінилось

Відтепер фари за межами населеного пункту слід вмикати цілий рік.

Фото ілюстративне, vsim.ua

Кабінет Міністрів 20 жовтня вніс зміни до Правил дорожнього руху. Йдеться про перевезення у транспортних засобах дітей, а також увімкнення фар за межами населеного пункту. 

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

«Внесено зміни до Правил дорожнього руху з метою наближення законодавства України до законодавства Європейського Союзу», – зазначив він.

Що змінили у ПДР: 

– водії поза населеними пунктами повинні вмикати під час руху денні ходові вогні цілий рік (раніше це правило діяло з 1 жовтня до 1 травня). В разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар;

– заборонили перевозити дітей зростом менше 150 см у транспортних засобах без використання дитячих утримувальних систем, які дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу, і на задньому сидінні мотоцикла та мопеда, крім низки випадків;

– уточнили перелік дорожніх знаків, що позначають спеціальні місця для стоянки на автомагістралях і дорогах для автомобілів.

Нагадаємо, згідно нині діючими Правилами дорожнього руху, у період з 1 жовтня по 1 травня їзда з вимкненим ближнім світлом фар або ходовими вогнями є правопорушенням. У цьому випадку водієві загрожує штраф у розмірі 425 – 510 гривень.

 

Коментарі