Новини

Замість служби відправив ремонтувати власний будинок: на Буковині викрили начальника військової частини

Військові отримували виплати у повному обсязі, разом із «бойовими» доплатами по 100 тисяч гривень кожному в місяць.

Працівники ДБР повідомили про підозру командиру однієї з військових частин у Чернівецькій області. Він доручив підлеглим, сержанту та солдату замість служби зробити капітальний ремонт у власному будинку.

Про це йдеться на сайті ДБР.

Відомо, що військові отримували виплати у повному обсязі, разом із «бойовими» доплатами по 100 тисяч гривень кожному в місяць.

Більшість особового складу батальйону наразі виконує бойові завдання на сході країни. Проте фігуранти домовилися між собою про «взаємовигідну» угоду. Замість захисту країни двоє підлеглих командира залишилися на Буковині, щоб робити ремонт у його приватному будинку.

У повідомленні йдеться, що начальник оформлював нібито присутність військових на передових позиціях та забезпечував їм повну виплату грошового забезпечення, разом із доплатами за участь у бойових діях. Правоохоронці провели низку обшуків, вилучили документацію та затримали двох «ремонтників».

Командира військової частини підозрюють у перевищенні влади, вчиненому в умовах воєнного стану. Сержанта та солдата підозрюють в ухиленні від військової служби в умовах воєнного стану. Командиру загрожує до 12 років позбавлення волі, сержанту та солдату – до 10 років.

Коментарі