Новини

У Магальському будинку-інтернаті призначили виконувача обов’язків директора: що відомо

Ексочільниця установи Ольга Ткачук подала заяву на звільнення за власним бажанням.

У будинку з левами представили виконувача обов’язків директора Магальського будинку-інтернату. Ним став Анатолій Тодоріко.

Новий очільник закладу зауважив, що наразі виділені кошти на ремонти житлових кімнат.

«Буду продовжувати залучати громадські організації, благодійні фонди для надання гуманітарної допомоги, харчових продуктів, надання медичних послуг. Далі буду підвищувати якість стосовно надання соціальних, освітніх послуг та залучення до дозвілля дітей, що перебувають у закладі», — каже новопризначенець.

Анатолій Тодоріко додає, що також планує провести роботи з благоустрою території та безпеки перебування дітей у закладі. Виконувати обов’язки директора закладу Тодоріко буде до 12 грудня цього ж року.

Що відомо про нового очільника соціального закладу? 

Анатолій Тодоріко має дві вищих освіти. Одна з них – юридична. Раніше працював у поліції. Останнє місце роботи нового очільника інтернату – Служба у справах дітей Чернівецької міської ради.

Відомо, що 10 жовтня звільнилася попередня керівниця Магальського будинку-інтернату Ольга Ткачук. Віталій Савкін, радник очільника облради Олексія Бойка, каже, що написати заяву на звільнення було власним бажанням ексдиректорки соціального закладу.

Раніше Шпальта писала, що на Буковині розпочали кримінальне провадження за фактом неналежного ставлення до дітей у Магальському дитячому будинку-інтернаті.

Тоді провадження відкрили через неналежні умови утримання та лікування дітей. Розслідування розпочали після моніторингу. Його проводили працівники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Моніторингова група зафіксувала неналежні умови утримання, а також лікування підопічних інтернату. В одному з телеграм-каналів опублікували відео, яке зняли під час моніторингу.

Коментарі