Новини

СБУ на Буковині викрила нову схему незаконного переправлення «ухилянтів» за кордон

Схему організував мешканець Чернівців.

Фото: Управління СБУ у Чернівецькій області

Служба безпеки України заблокувала на Буковині ще один протиправний канал незаконного виїзду українських громадян призовного віку за кордон.

Про це повідомляє відомство у фейсбуку.

Організував схему мешканець Чернівців. Він зареєстрував у телеграмі анонімний обліковий запис, із якого листувався з «клієнтами». Підшукував чоловіків, які хотіли втекти від призову, методом так званого черезтинного радіо – за рекомендацією знайомих.

Фото: Управління СБУ у Чернівецькій області

«Загалом схема була такою: зловмисник на власному автомобілі перевозив «ухилянта» ближче до держкордону. Там він його залишав, вручивши карту місцевости і попередньо обговоривши варіанти напрямків руху до місця незаконного перетину. Далі організатор каналу дистанційно скеровував клієнта, надсилаючи йому в месенджер координати наступних точок, до яких той мав рухатися», – йдеться у повідомленні.

Коштувала така послуга 3500 тисяч доларів і сплачувати ці гроші «клієнти» повинні були трьома траншами: аванс – на банківську картку, основну частину – готівкою безпосередньо перед перетином кордону, і залишок – після успішного завершення «операції» на рахунок організатора.

Фото: Управління СБУ у Чернівецькій області

Правоохоронці затримали фігуранта поблизу його помешкання. Під час санкціонованих обшуків вилучили докази злочинної діяльности.

Організатору незаконної схеми повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин і причетних до злочину осіб.

 

Коментарі