Новини

Команда з України виграла Кубок світу з пляжного футболу

Українські футболістки обіграли суперниць із Нідерландів, Сальвадора, Японії та Бразилії.

Фото УАФ

«Мрія-2006» стала переможницею жіночого Кубка чемпіонів світу 2023 року з пляжного футболу. У фіналі турніру українська команда обіграла бразильський «Сан-Педру» з рахунком 5:3.

Про це повідомляє «Суспільне Спорт».

Цьогорічний Кубок чемпіонів світу став третім розіграшем в історії турніру, який започаткували 2019 року. Учасниками змагання могли стати команди, направивши заявку організаторам.

У межах World Winners Cup 2023 з пляжного футболу, який відбувся в італійському Альгеро, Україну представляли три команди. Власне «Мрія-2006», «Артур М’юзік» (Київ) та «Вибір» (Дніпро), які змагалися у чоловічій сітці.

«Мрія-2006» з Ананьїва Одеської области здобула дві перемоги на груповому етапі, де суперницями підопічних Юрія Клименка стали команди з Нідерландів та Сальвадора. Завдяки двом перемогам українські гравчині вийшли до півфіналу змагань у статусі переможниць тріо С.

У півфіналі турніру українки обіграли японську «Лазо Апего» з рахунком 5:1, а у вирішальному протистоянні турніру «Мрія-2006» перемогла суперниць із «Сан-Педру» – 5:3. Тож команда з України вперше здобула перемогу у Кубку чемпіонів світу з пляжного футболу.

У чоловічій сітці у межах 1/8 фіналу відбулося українське протистояння, в якому перемогу здобула «Артур М’юзік» (6:4). Однак уже у чвертьфіналі кияни поступилися латвійській «Ризі» 3:5 та стали сьомими на турнірі.

Коментарі