Новини

Виконком міської ради Чернівців схвалив збільшення тарифів на тепло

Для населення вартість послуг не збільшиться. Різницю між реальним тарифом та вартістю для населення покриватимуть із державного бюджету.

Фото Depositphotos.com

Тариф на тепло в Чернівцях цьогоріч збільшать до економічно обґрунтованої суми у 2 565 гривень за гігакалорію. Раніше її вартість становила 2 324 гривні.

Відповідне рішення сьогодні, 26 вересня, ухвалив Виконавчий комітет Чернівецької міської ради на черговому засіданні.

Водночас, як зазначив під час розгляду відповідного питання директор Департаменту інфраструктури та благоустрою Чернівецької міської ради Ігор Ніколенко, збільшення тарифу не позначиться на населенні. Звичайні споживачі надалі платитимуть 1 204 гривні 62 копійки за гігакалорію.

«Теплокомуненерго розрахувало тариф та подало його на розгляд Департаменту інфраструктури і благоустрою. Тариф для населення залишається на рівні минулого року. Проте він встановлений ще 2018-го та становить 1204 гривні за одну гігакалорію. Без мораторію на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги він мав би становити 2565 гривень. Але сьогодні це 1204 гривні», – заявив Ігор Ніколенко.

Різницю у вартості між економічно обґрунтованим тарифом та реальним для населення компенсуватимуть із державного бюджету.

Коментарі