Новини

У Чернівцях створять реабілітаційний центр для військових спільно з громадами области

Також реабілітаційний центр відкриють на вулиці Головній.

Фото ілюстративне, ivr.ua/ua

У Чернівцях міська рада спільно з громадами области планують створити реабілітаційний центр для військових на базі шпиталю ветеранів війни, що на вулиці Фастівській.

Про це повідомив на пресконференції міський голова Чернівців Роман Клічук.

Він зазначив, що наразі є домовленість з обласною військовою адміністрацією про те, що кожна громада у відсотковому значенні бюджетів виділить кошти на створення центру. Чернівці зі свого бюджету виділять 7 мільйонів гривень. 

«Ми підписали лист-гарантію. У разі старту проєкту місто зобов’язується виділити 7 мільйонів гривень», – зазначив міський голова.

За словами Клічука, є інформація про те, що наразі ОВА та Чернівецька обласна рада проводять перемовини з благодійниками щодо спонсорства цього центру.

Також він зазначив, що у Чернівцях тривають ремонтні роботи у будівлі колишнього старого пологового будинку на вулиці Головній. До кінця цього року там, на другому поверсі, планують відкрити реабілітаційний центр. Цим займається Національна академія медичних наук України.

Однак, за словами Клічука, у Чернівцях є певні складнощі з реабілітологами, психологами та іншими фахівцями для роботи центру. Їх не вистачає.

Наразі реабілітаційні відділення працюють у двох поліклініках міста №1 т №2, а також у лікарнях міста.

 

Коментарі