Новини

У Чернівцях дружина військового отримає грант на відновлення бізнесу для ветеранів та їхнього подружжя

Юлія Софронюк вирішила відновити бізнес, який провадили з чоловіком до повномасштабного вторгнення.

Фото: Чернівецька ОВА

У Чернівцях є перша переможниця за програмою «Грант для ветеранів та їхнього подружжя». Це Юлія Софронюк, дружина учасника бойових дій. Вона вирішила скористатися грантовою програмою та відновити бізнес, який провадили до початку повномасштабного вторгнення з чоловіком. Її бізнес-ідея полягає у відкритті власного виробництва швидкої їжі «ФАСТ-ФУД».

Про це повідомляє Чернівецька обласна військова адміністрація.

Підприємиця підготувала бізнес-план та найближчим часом отримає кошти гранту в розмірі 500 тисяч гривень, які витратить на придбання обладнання. Для реалізації бізнес-ідеї жінка також планує залучити власні кошти.

«Раніше ми виготовляли багети, бутери (паніні), роли, маємо в планах виготовляти бургери. У своєму виробництві використовуємо якісну сировину, маємо перевірених постачальників. Ми вже займалися цією справою і мали хороші результати. Але війна змішала всі карти, чоловік із перших днів повномасштабного вторгнення став до лав ЗСУ», – розповідає учасниця грантової програми.

До війни подружжя працювало в орендованому приміщенні та обладнанні. Нині у планах підприємиці вийти на новий рівень виробництва хлібно-булочних виробів, зокрема отримати власне приміщення та придбати обладнання.

Дізнатися більше про урядову програму для ветеранів та їхнього подружжя можна на сайті Державного центру зайнятости у розділі «Грант для ветеранів».

 

Коментарі