Новини

Медичні закупівлі України придбали вакцини для щеплення дітей від важких хвороб

Так, МЗУ на замовлення Міністерства охорони здоров’я закупили понад один мільйон доз вакцини від дифтерії та правця. Вакцини від кору, паротиту та краснухи – 520 тисяч доз.

Фото: CDC/Unsplash

Медичні закупівлі України (МЗУ) централізовано придбали вакцини для імунопрофілактики дітей. Це дві вакцини, щеплення якими є обов’язковими та безоплатними для пацієнтів. Від дифтерії/правця зі зменшеним вмістом антигену (АДП-М) та від кору/паротиту/краснухи (КПК).

Про це пише «Ліга.Life».

МЗУ на замовлення Міністерства охорони здоров’я придбали понад один мільйон доз вакцини від дифтерії та правця на суму майже 63 мільйона гривень. Вакцина містить очищені правцевий та дифтерійний анатоксини. Препарат застосовуватимуть для імунопрофілактики дітей віком від семи років та дорослих.

Вакцини проти дифтерії та правця вводять вперше у дитячому віці. Однак імунітет проти них не зберігається на все життя. Тому в дорослому віці кожні 10 років треба робити ревакцинацію.

Вакцини від кору, паротиту та краснухи закупили 520 тисяч доз вартістю понад 160 мільйонів гривень. Це комбінована, атенуйована (ослаблена) вакцина, яку виробляють з ослаблених збудників захворювань. Її застосовують для щеплення дітей від 12 місяців.

Вакцинацію від КПК проводять у два етапи. Першу дозу дитина отримує після 12 місяців, другу – після 6 років.

Коментарі