Новини

Громадські організації, які опікуються людьми з інвалідністю, можуть отримати до пів мільйона гривень

Для участі в конкурсі потрібно подати відповідну заяву та опис проєкту через електронну систему.

Фото ілюстративне

Громадські організації, які опікуються людьми з інвалідністю, можуть отримати державну підтримку до пів мільйона гривень. Таку можливість надає Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю, який проводить конкурс проєктів.

Необхідні документи треба подати до 7 вересня, пише Чернівецька обласна рада.

У конкурсі можуть взяти участь громадські об’єднання, які рік і більше провадять статутну діяльність, надають соціальні послуги за місцем проживання, сприяють зайнятості осіб з інвалідністю та їх залученню до місцевої спільноти. Зокрема, йдеться про такі послуги:

– соціальний супровід сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах;

– підтримка щодо проживання осіб похилого віку та осіб з інвалідністю;

– домашній догляд;

– денний догляд;

– натуральна допомога (надання необхідних товарів та послуг для комфортного побуту);

– соціальний супровід при працевлаштуванні та на робочому місці;

– соціальна адаптація;

– переклад жестовою мовою;

– фізичний супровід осіб з інвалідністю.

Як взяти участь

Для участі в конкурсі потрібно подати відповідну заяву та опис проєкту через електронну систему. Під час реєстрації електронна система автоматично присвоїть учаснику унікальний код.

В описі до проєкту важливо вказати, як убезпечуватимуть учасників проєкту, а також як його будуть реалізовувати в разі зміни безпекової ситуації в умовах воєнного стану.

На фізичну (вул. Фролівська 6/8, корпус 15А, м. Київ, 04070) та електронну ([email protected], сканкопії) адреси Фонду соціального захисту потрібно надіслати оригінали кошторисів витрат, необхідні для виконання проєкту; копію витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, копію установчих документів громадського об’єднання (статут/положення), копію витягу з Реєстру надавачів та отримувачів соціальних.

Контакти для додаткової інформації: (044)293-17-63; [email protected].

Коментарі