Афіша, Новини

Документальний фільм про життя підлітків з Донбасу покажуть у Чернівцях на День Незалежності

«Ми не згаснемо» — стрічка, що бере участь в національному конкурсі Одеського кінофестивалю. Конкурсну програму фестивалю цьогоріч проводять у Чернівцях. 

Фото надала прес-агентка фільму Таїсія Пугач

Завтра, 24 серпня, на Одеському кінофестивалі у Чернівцях покажуть документальну картину Аліси Коваленко «Ми не згаснемо». Презентують її на День Незалежності.

Про це йдеться у програмі показів.

У Центрі Миколайчука фільм покажуть о 13:30, а у кіноконцертній залі «Чернівці» — о 19:30. Квитки можна придбати за посиланням.

Фільм розповідає історію життя та подорожі п’ятьох підлітків із Донбасу. Герої живуть у прифронтових містечках Золотому та Станиці Луганській, що розташовані недалеко від лінії зіткнення на Луганщині. Вони мріють про зміни в своєму житті, і несподівано отримують пропозицію вирушити до Гімалаїв.

Документальну стрічку Аліси Коваленко знімали протягом 3 років до самого початку повномасштабного вторгнення на вугільних шахтах на передовій.

«Це фільм про нове покоління Донбасу, готове впроваджувати зміни на своїй, але повномасштабне вторгнення росії у лютому 2022 року зруйнувало життя героїв», — зазначає команда фільму.

 

Світова прем’єра фільму відбулась на Берлінале у лютому 2023 року у конкурсі Generation. Згодом стрічка отримала чимало нагород на міжнародних кінофестивалях,  зокрема One World у Празі, goEast у Вісбадені, Crossing Europe у м. Лінц тощо.

Стрічка увійшла до трійки фіналістів премії Української кіноакадемії «Золота Дзиґа» 2023 у категорії «Найкращий документальний фільм».

Довідка 

Аліса Коваленко —військовослужбовиця, номінантка на нагороду Gold Fellowship for Women 2023 від Oscars Academy.

Фото надала прес-агентка фільму Таїсія Пугач

Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну 24 лютого 2023 року Аліса Коваленко взяла до рук зброю та впродовж кількох місяців захищала Україну у складі Української добровольчої армії (УДА) спочатку під Києвом, потім під Харковом до літа 2022 року. Повернулась із фронту, аби закінчити роботу над фільмом «Ми не згаснемо».

У серпні 2023 року режисерку обрали однією з трьох фіналісток «Золотої стипендії для жінок 2023» від Oscars Academy (Академія кінематографічних мистецтв і наук), яка щороку обирає двох кандидатів (одного із США та одного з інших країн світу) для підтримки та розвитку їхньої творчості.

 

 

Коментарі