Новини

Оглядовий майданчик та ліфт для маломобільних: у Чернівцях розроблять проєкт реконструкції ратуші

Реставрацію будуть виконувати поетапно за наявности фінансування.

Чернівецька міська рада оголосила тендер на виготовлення проєктної документації реставрації будівлі ратуші. Очікувана вартість орієнтовно 1,5 мільйона гривень. 

Проєктом планують облаштувати ліфт у дворику ратуші, інклюзивні вбиральні та оглядовий майданчик на вежі.

Про це повідомив журналістам під час преспідходу заступник міського голови Василь Зазуляк.

Проєкт реконструкції ратуші, згідно з умовами тендеру, мають завершити до 29 лютого 2024 року.

«Ідея реставрації ратуші важлива в контексті перш за все доступності. Наразі ратуша не є доступною для представників маломобільних груп населення. Першою чергою в проєкті буде передбачено облаштування ліфта в дворику, куди людина, скажімо, з інвалідністю зможе зайти та дістатися на будь-який поверх без перешкод», – зазначив Василь Зазуляк.

Що зроблять

За словами Зазуляка, планують виконати повноцінну реставрацію. Втім, роботи виконуватимуть почергово, залежно від фінансування, бо це коштовний проєкт.

Спершу облаштують ліфт у дворику ратуші. 

Також планують провести ремонтні роботи всередині будівлі. На першому поверсі – облаштувати інклюзивну вбиральню, реставрувати стіни. Також планують реставрувати двері та вікна, які мають цінність. 

Дах з внутрішньої частини будівлі хочуть переробити – зробити оглядовий майданчик.

«Люди зможуть піднятися на рівень даху ратуші та помилуватися краєвидом. Після другого етапу реставрації, охочі зможуть піднятися у супроводі на вежу та оглянути місто», – каже Зазуляк.

Заступник мера зазначив, що розглядатимуть можливість виділення коштів на встановлення ліфта. Друга черга реставрації найбільш вартісна, тому її фінансуватимуть за можливости, імовірно, після перемоги.

Коментарі