Новини

Чернівецьку міськраду зобов’язали унормувати вимоги щодо встановлення тимчасових споруд

Антимонопольний комітет України визнав, що міська рада Чернівців порушувала законодавство про захист економічної конкуренції.

Чернівецьку міську раду зобов’язали узгодити із законодавством вимоги, що висуваються до суб’єктів господарювання у частині отримання дозволу на встановлення та експлуатацію тимчасових споруд.

Про це йдеться на сайті Антимонопольного комітету України.

Водночас міськрада, всупереч Порядку вимагала від суб’єктів господарювання додаткові документи і довідки, а також — оплату за видавання паспорта прив’язки, що не передбачено чинним законодавством.

При цьому своїм рішенням міськрада не затвердила строків розгляду та погодження документів, що ускладнює процедуру встановлення та експлуатацію тимчасових споруд. Це своєю чергою призводить до додаткових часових та фінансових втрат суб’єктів господарювання, зменшення їхніх прибутків, обмеження підприємницької ініціативи, а відтак, і до обмеження конкуренції.

Згідно з зібраними доводами та через невиконання наданих АМКУ рекомендацій, було прийнято рішення про визнання дій Чернівецької міської ради порушенням законодавства про захист економічної конкуренції. Міськраду зобов’язано у двомісячний строк з дня отримання цього рішення припинити порушення, про що повідомити Відділення з наданням копій підтверджуючих документів.

Коментарі