Новини

НАЗК внесло AliExpress до переліку міжнародних спонсорів війни

Це сталося через те, що ця платформа онлайн-комерції продовжує працювати в росії. Зокрема на AliExpress продають товари з міді, яку російські військові вивезли з тимчасово окупованих українських територій.

Фото: CardMapr.nl/Unsplash

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло китайську групу компаній «Alibaba Group Holding Limited» до переліку міжнародних спонсорів війни.

Це сталося через те, що вона продовжує працювати в росії. Зокрема надає свої платформи для продажу товарів з міді, яку російські військові вивезли з тимчасово окупованих українських територій.

Про це повідомляє у своєму телеграм-каналі НАЗК.

На території росії найбільш поширеною платформою Alibaba є платформа онлайн-комерції «AliExpress». Нею керує дочірня російська компанія з групи Alibaba – ТОВ «Алибаба.КОМ (РУ)».

Річний прибуток Алибаба.КОМ (РУ) за 2022 рік склав 16,3 мільярда рублів – це близько 160 мільйонів доларів. Значні суми цих коштів ідуть до російського бюджету у вигляді податків, за рахунок яких потім утримують армію країни-агресорки.

Крім цього, Alibaba цензурує український контент на своїх платформах, який пов’язаний із російсько-українською війною.

У березні 2022-го року Alibaba заблокувала профіль українського стримера (людина, яка веде прямі трансляції в інтернеті, блогер – авт.), який мав на AliExpress понад 268 тисяч підписників, за допис про війну.

Однак проросійські дописи на платформі не видаляють.

Коментарі