Новини

Пошкоджені житлові будинки та підприємства: наслідки ракетного обстрілу на Львівщині, Волині та Прикарпатті

У Луцьку ракета влучила в одне з підприємств промисловости: відомо про трьох загиблих. У Львові та області окупанти пошкодили близько 40 будинків.

Фото: Максим Козицький

Уночі 15 серпня росіяни здійснили масований ракетний обстріл на території України.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Росіяни запустили щонайменше 28 крилатих ракет цієї ночі. Водночас вдалося збити 16 крилатих ракет Х-101/Х-555, «Калібр».

У Львові уламки ракет впали на багатоквартирні житлові будинки та було загоряння. Про це розповів очільник обласної військової адміністрації Максим Козицький. Там є руйнування, людей евакуювали.

«росіяни крилатими ракетами атакували нашу область у період із 5:20 до 5:30. Одну ракету сили ППО збили, ще 6 – влучили», – пише Козицький у своєму телеграмі.

Фото: Максим Козицький

Інформації про загиблих станом на 10:30 немає. Постраждали 15 людей. Наймолодшій потерпілій 10 років, найстаршій – 72. У більшості потерпілих подряпини й порізи через вибиті вікна, забої. П’ятьох людей шпиталізували. Окупанти пошкодили близько 40 будинків у Львові та області.

Фото: Андрій Садовий

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що також ракета прилетіла у двір дитячого садка. Там пошкоджено понад сто помешкань, вибито понад 500 вікон та зруйновано дитячий садок.

У Луцьку ракета влучила в одне з підприємств промисловости, розповів очільник ОВА Юрій Погуляйко. Внаслідок влучання станом на 9:50 відомо про трьох загиблих та трьох поранених.

Фото: Світлана Онищук

На Івано-Франківщині уламки ракети потрапили на приватне подвір’я. Там пошкоджено господарські будівлі та житловий будинок. Очільниця ОВА Світлана Онищук написала, що постраждалих немає.

Фото: Світлана Онищук

На Черкащині ракета влучила на територію приватного підприємства. Ще одна прилетіла на територію, де розташований медзаклад. Про це повідомив голова ОВА Ігор Табурець. Пошкодили мережі водо- і теплопостачання.

На Дніпропетровщині російські окупанти атакували одне з промислових підприємств. Внаслідок цього там спалахнула пожежа. Вона охопила понад 800 квадратних метрів, але її вже локалізували.

Поранення отримали дві людини: у 59-річної жінки легкі ушкодження, вона лікуватиметься вдома; 70-річного чоловіка шпиталізували.  Про це розповів начальник ОВА Сергій Лисак.

 

Коментарі