Новини

Брав хабарі: на Буковині підозру отримав головний інспектор КПП на кордоні з Румунією

За суму від 50 до 300 євро працівники митниці не оглядали вміст вантажних посилок фізичних осіб, які ввозили з країн ЄС.

Фото: ДСР

На Буковині підозру отримав головний інспектор пункту пропуску. Він брав хабарі за ввезення товарів через митницю з Румунією. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

У повідомленні йдеться, що співробітник митниці, ймовірно, організував схему отримання хабарів від осіб, що перетинають кордон, за безперешкодне ввезення товарів із країн ЄС без проведення оглядів.

За суму від 50 до 300 євро працівники митниці не оглядали вміст вантажних посилок фізичних осіб та перевізників, які перетинали кордон під час робочої зміни фігурантів. Розмір хабаря залежав від об’єму та виду товару.

«У ході слідства правоохоронці задокументували кілька фактів одержання хабарів інспектором прикордонного пункту пропуску», – кажуть у Департаменті.

Так, правоохоронці провели обшуки за місцями проживання та в транспортних засобах фігуранта, у результаті чого виявили грошові кошти, отримані як хабар.

Наразі митнику повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Коментарі