Новини

Буковина здобула перше очко в новому сезоні Першої ліги. ФОТО

Чернівецький клуб приймав ФК «Хуст». Команди зіграли в нульову нічию.

Учора, в суботу, 12 серпня, «Буковина» приймала вдома футбольний клуб «Хуст» із Закарпаття. Матч відбувся в рамках третього туру Першої ліги Чемпіонату України. Попри значну кількість гольових моментів, матч завершився безрезультативною нічиєю.

Таким чином, чернівецький клуб здобув перше очко в новому сезоні. У попередніх двох турах «Буковина» поступилася, відповідно, тернопільській «Ниві» та львівським «Карпатам».

Головний тренер «Буковини» Андрій Мельничук на післяматчевій пресконференції заявив, що результатом матчу він незадоволений. Також він заявив, що незадоволений реалізацією моментів та ставленням окремих футболістів до справи.

«Є група гравців, які прагнуть досягти результату. Помітно, шо вони стараються. Можливо, не все у них виходить, але за рахунок свого бажання та самовіддачі, вони стараються досягти максимуму на футбольному полі. Але до деяких гравців є питання. Потрібно вже реагувати на ці моменти, адже чим далі – тим буде складніше», — каже тренер.

Він зізнався, що наразі рівень виконавців не дозволяє команді грати у конструктивний футбол — наші футболісти створили багато гольових моментів, але підвела реалізація.

«Наша оборона чітко виконала установку, а ось в центрі поля були провали. Помітно, що зараз команда не дотягує в деяких ігрових компонентах. Якщо з «Карпатами» ми чітко побудували гру, то ось з «Хустом» це все розвалилося», — зазначив Андрій Мельничук.

За його словами, команді необхідно підсилити лінію атаку новими виконавцями. Наразі ж є значна проблема з підбором гравців.

«Тому зараз найголовніше завдання – укомплектувати команду. Немає змісту набирати футболістів для кількості, нам необхідно підсилювати команду тими гравцями, які будуть відповідати рівню і в яких буде величезне бажання грати за «Буковину». Як, наприклад, Олександр Глагола. Можливо, у нього не все виходило, але він боровся та допрацьовував у кожному ігровому епізоді. Є група футболістів, яким я подякував за старання та самовіддачу. Є ще багато моментів, над якими треба посилено працювати», – зауважив головний тренер «Буковини» Андрій Мельничук.

Своєю чергою, головний тренер ФК «Хуст» Володимир Циткін вважає, що гра була рівною й жодна з команд не мали переваги на полі.

«Якщо напередодні матчу мені б сказали, що ми зможемо зіграти у Чернівцях внічию, то я був би задоволений. Хоча по грі було помітно, що обидві команди хотіли виграти. Особливо хочеться відзначити кінцівку матчу, коли в обох команд вже не було сил, але і гравці «Буковини», і футболісти «Хуста» намагалися активно йти вперед. Вважаю, що у цьому матчі обидві команди грали виключно на перемогу. Хоча нічийний результат матчу закономірний. Ми все-таки не награли на перемогу, як і «Буковина». Після поразок у стартових двох турах хотіли, звичайно ж, здобути три очки. Але результат матчу справедливий. Ми не були сильніші за «Буковину», але й «Буковина» не була сильніша за «Хуст», — сказав тренер закарпатської команди.

Нинішній очільник ФК «Хуст» є колишнім гравцем «Буковини». Він виступав за чернівецький клуб на початку дев’яностих.

«Буковина — рідна команда для мене. Коли приїжджаю у Чернівці, одразу ж відчуваю ностальгію за тим періодом, коли грав у «Буковині». Дуже хочу побачити заповнений вболівальниками стадіон у Чернівцях, тут вміють вболівати та любити футбол», — сказав Володимир Циткін.

Наступний поєдинок «Буковина» проведе вдома: у неділю, 20 серпня, «жовто-чорні» у Чернівцях зіграють з івано-франківським «Прикарпаттям». Початок гри – о 16:00.

Протокол матчу

«Буковина» – «Хуст» (0:0)

«Буковина»: Пономаренко, Рябий А., Новотрясов, Пець, Данилюк (Рябий Д., 64), Цурупін (Пасічник, 46), Глагола, Чайковський (Прокопчук, 64), Паламарчук (Червінський, 82), Фарасєєнко (Бодня, 70), Палагнюк.

Запасні: Степаненко, Закорський, Штифанович, Емре, Митрик.

Головний тренер: Андрій Мельничук

«Хуст»: Рябенко, Мердєєв (Вадовський, 64), Іванов, Тихненко (Пилип М., 80), Павлич, Вагін, Станкович (Скиба, 80), Приходько (Диянчук, 90), Борисенко, Луців П., Луців В.

Запасні: Бєліменко, Пилип Р., Колчін.

Головний тренер: Володимир Циткін.

Попередження: Глагола (40), Рябий А. (63), Паламарчук (66), Бодня (74) – Павлич (18), Вагін (27), Луців П. (36), Борисенко (54), Іванов (58).

Коментарі