Новини

Фільм Ірини Цілик «Я і Фелікс» отримав нагороду на фестивалі в Італії

Фото: Книжковий Арсенал

Фільм української режисерки Ірини Цілик «Я і Фелікс» отримав спеціальну нагороду 53-го італійського кінофестивалю «Giffoni» у категорії «Generator +16».

Про це йдеться на сайті премії.

Стрічка отримала приз «THE CGS AWARD (Social-cultural Cineclubs for Young People) – Percorsi Creativi 2023».

«Фільм переконливо зображує історію покинутости та водночас піклування, пов’язані з чітко визначеними та сформованими ролями чоловіків і жінок в Україні 1990-х років. Спільна пристрасть до класичної музики об’єднує життя головного героя, події якого оповідаються через часові еліпси, і життя Фелікса, колишнього солдата, який страждає на посттравматичний стресовий розлад», — зауважило журі кінофестивалю.

Раніше «Шпальта» писала, що на фестивалі глядацького кіно «Миколайчук OPEN» українська режисерка Ірина Цілик презентувала свою першу ігрову повнометражну стрічку «Я і Фелікс».

Тоді розповіла «Шпальті», що фільм зняли за мотивами книги чоловіка Ірини – Артема Чеха – «Хто ти такий?». В основі як книги, так і фільму лежить історія про дорослішання хлопця Тимофія впродовж дев’яностих років минулого століття.

Архівне фото “Шпальти”

Переможцем на фестивалі «Giffoni» у тій же категорії став французько-бельгійський фільм «Нормальний» режисера Олів’є Бабіне. У сюжеті – чотирнадцятилітня Люся, чий батько страждає на розсіяний склероз. Вони разом розробляють план, щоб змусити служби у справах дітей повірити, що вони живуть цілком нормальним життям.

Довідка 

Giffoni – це найбільший європейський кінофестиваль для дітей та підлітків.

Коментарі