Новини

Пацієнти були при тямі та розмовляли з лікарями: у Чернівцях провели дві нові операції

Обидві операції відбулися успішно.

Фото: пресслужба Чернівецької обласної ради

Фахівці Чернівецької обласної лікарні разом із судинним хірургом Національного інституту хірургії та трансплантології імені Олександра Шалімова Антоном Орловим провели два нові рентгенендоваскулярні оперативні втручання.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької обласної ради.

Так, пацієнтові з оклюзією та критичним стенозом провели стентування обох здухвинних артерій. Також встановили ендоваскулярні стент-графти. Це тонка металева сітка трубчастої форми, покрита з внутрішнього боку герметичним полімером – графтом.

Стент-графт доставляють до проблемної ділянки через невеликий розріз на шкірі та судинне русло й на місці його розгортають.

Фото: пресслужба Чернівецької обласної ради

Інше оперативне втручання провели пацієнтові з високою оклюзією внутрішньої сонної артерії. Це судина, яка забезпечує головний мозок збагаченою киснем кров’ю.

Зазвичай хірургічне лікування таких патологій здійснюють відкритим шляхом. Однак у цьому випадку стеноз сонної артерії розташовувався високо.

Тож лікарі за допомогою ендоваскулярних технологій зробили невеликий розріз у стегні. Через судинне русло дісталися голови хворого й провели стентування внутрішньої сонної артерії. Так пацієнта позбавили від ішемії головного мозку.

Фото: пресслужба Чернівецької обласної ради

Ці доволі складні технологічно операції обидвом пацієнтам провели під місцевим знеболенням. Вони постійно були при тямі й розмовляли з лікарями.

Коментарі