Новини

Ракетний удар по Хмельниччині та атака росіянами портової інфраструктури Одещини: є загиблий

росіяни спрямували ракети на Старокостянтинів Хмельницької области.

Фото ілюстративне, ye.ua

росіяни двічі атакували ракетами Хмельницьку область. За даними Повітряних сил ЗСУ, близько 19:00 26 липня окупанти підняли в небо винищувачі «МіГ-31К» і завдали удару чотирма аеробалістичними ракетами «Х-47 «Кинджал» у напрямку Хмельниччини.

Як повідомив перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін, уламки збитих ворожих ракет впали у населених пунктах поблизу.

«Внаслідок збиття ракет уламки впали у населених пунктах Хмельницького району. Крім того, уламки ракети впали на території приватного будинку у Старокостянтинівській громаді. Пошкоджено авто», – зазначив він. 

російські крилаті ракети, які прилетіли в Україну у середу ввечері, зокрема були спрямовані на Старокостянтинів Хмельницької области. Там розташований військовий аеродром, на якому базуються українські тактичні бомбардувальники «Су-24М». Вони є носіями крилатих ракет «Storm Shadow».

Уночі проти 27 липня у Хмельницькій області знову лунали вибухи.

В ОВА повідомили про роботу ППО.

Цієї ночі росіяни також завдали ракетного удару по портовій інфраструктурі Одеської области: загинув охоронець.

Про це повідомляє оперативне командування «Південь» та голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

«Вночі ворог завдав ракетного удару по портовій інфраструктурі Одещини. Влучанням в одну з адмінбудівель порту вбито цивільного співробітника. Пошкоджено виробниче обладнання одного з вантажних терміналів», – зазначив Кіпер.

Ракети «Калібр» окупанти випустили з підводного човна в акваторії Чорного моря на критично малій висоті, що ускладнило виявлення.

За словами Кіпера, внаслідок влучання загинув цивільний охоронець 1979 року народження. 

Пошкоджено обладнання одного з вантажних терміналів, знищено будівлю охорони та два автомобілі.

 

Коментарі