Новини

Зустріч з Дудою та нарада щодо безпеки: що відомо про поїздку Зеленського до Луцька

Президенти Польщі та України вшанували памʼять жертв Волинської трагедії.

Фото з телеграм-каналу Зеленського

Президент Володимир Зеленський провів нараду щодо безпекової та соціальної ситуації Волинської області у Замку Любарта в Луцьку.

У межах поїздки він обговорив посилення північної ділянки кордону в кожній області, стан укриттів, бюджетне забезпечення та робочі місця.

Попередньо Зеленський зустрівся з Анджеєм Дудою, з яким вони завітали до луцького Кафедрального костелу святих апостолів Петра і Павла, пише «Суспільне».

Міська рада повідомила, що рух транспорту на вулицях Старого міста, де розташований костел, перекрили через заходи зі вшанування памʼяті жертв Другої світової війни та 80-ї річниці Волинської трагедії.

На месу прибули митрополит Православної церкви України Епіфаній, митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Блаженніший Святослав, а також очільник Української греко-католицької церкви.

Довідково

У 1943-1944 роках на Волині відбулися масові вбивства поляків. Польський інститут нацпамʼяті оприлюднив офіційну цифру – 120 тисяч загиблих. Крім того, відомо про п’ять тисяч убитих українців. Українські історики називають інші цифри: до 20 тисяч убитих українців і 35-40 тисяч убитих поляків. Дискусії щодо виконавців злочину й організаторів тривають дотепер.

Коментарі