Новини

До Чернівців на евакуаційному потязі привезли людей з інвалідністю з Донеччини

Чернівецькі медики відправили евакуйованих на каретах «швидкої» до місцевих лікарень.

Учора, 28 червня, до чернівецького залізничного вокзалу прибув евакуаційний потяг із Покровська. У Чернівці з прифронтових міст Донеччини евакуювали дев’ятьох літніх людей з інвалідністю. Частина з них залишиться тут на лікуванні чи в прихистку, а частину відвезуть до Німеччини.

Організував евакуацію благодійний фонд «Barrier-Free Foundation», заснований у Чернівцях. Із початку вторгнення волонтери організації вивезли зі Сходу понад дві тисячі людей.

Дмитро Максимович, директор БФ, розповів Шпальті, що це перша співпраця фонду з Чернівецькою обласною військовою адміністрацією. В ОВА надали місця в області для маломобільних людей та допомогли з організацією.

«Там постійно бомблять, втім, загалом евакуація була спокійна. Але ми застали ракетний удар по піцерії в Краматорську. Ми туди привезли людей, перебували тоді на залізничному вокзалі. Всі були в розпачі, шоковані від вчинку (ракетного обстрілу — авт.) цих нелюдів», — каже засновник фонду.

Більшість донеччан не могла самостійно ходити. Чернівецькі медики винесли з потяга евакуйованих на каталках. Відтак на каретах «швидкої» їх відправили до місцевих лікарень.

На вокзалі залишилися стояти лише двоє: Олег та його незряча мама Євгенія. Вони евакуювалися з Торецька. Їхню багатоповерхівку майже вщент зруйнували росіяни. Після сильних обстрілів у місті не залишилося лікарів, які могли б допомогти мамі. Тому Олег вирішив звернутися до волонтерів та виїхати.

«Донедавна в Торецьку було тихо. А от нещодавно почалися дуже сильні обстріли. Ми живемо біля лікарні Леніна. Її розстріляли повністю. Наш будинок — навпроти лікарні. Оскільки мама незряча і погано ходить, дійсно було дуже страшно. Й осколки летіли, і снаряди», — розповідає Олег.

У Чернівцях в евакуйованих людей немає рідних. Однак тут вони зможуть отримати необхідну медичну допомогу та житло.

А волонтерам «Barrier-Free Foundation» можна допомогти за цими реквізитами:

PayPal [email protected]

Картка: 5355 1762 6380 9525

Реквізити фонду:
Найменування отримувача: БО БФ БАР’ЄР ФРІ ФУНДЕЙШН
Код отримувача: 44967469
Рахунок отримувача: UA683052990000026001011809957
Назва банку: АТ КБ “ПРИВАТБАНК”

Коментарі