Новини

Китайський виробник автомобілів «Geely» увійшов до українського переліку міжнародних спонсорів війни

Раніше до цього переліку НАЗК додало китайську корпорацію «Xiaomi» та американську транснаціональну компанію з виробництва кондитерських виробів, продуктів харчування та напоїв «Mondelez International».

Фото: Asia Times

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло до переліку міжнародних спонсорів війни китайську автомобільну компанію «Zhejiang Geely Holding Group Co., Ltd», більш відому як «Geely».

Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

Компанія «Geely» належить китайському підприємцеві-мільярдерові Лі Шуфу та володіє кількома брендами. Зокрема «Geely Auto», «Lynk & Co», «Zeekr», «Volvo Cars», «Polestar», «Lotus», «London Electric Vehicle Company», «Farizon Auto», «CAOCAO Mobility».

«Я абсолютно не розумію, чому ми повинні змушувати кожен свій автобренд карати російського клієнта», – сказав на саміті FT «Майбутнє автомобіля» виконавчий директор голдингової компанії «Geely» Деніел Лі.

Продажі автомобілів «Geely» в росії за перші три місяці 2023 року зросли більш ніж удвічі. Якщо у минулому році компанія продала 5543 автомобіля, то цьогоріч – 12673 авто.

Розповсюджувачем бренду «Geely» в росії є компанія ТОВ «Джили-Моторс». Її виторг за 2022 рік виріс на 82% – до 800 мільйонів доларів США.

До російського бюджету компанія сплатила понад 51,4 мільйон доларів податків.

Коментарі