Новини

Нацбанк зобов’язав банки та обмінники приймати старі банкноти

Відтепер касир не може «на око» оцінювати справжність банкнот чи їхній стан і відмовляти в здійсненні валютно-обмінної операції.

Фото: novosti-n.org

Національний банк заборонив банкам і небанківським обмінникам не приймати у клієнтів старі або зношені банкноти іноземної валюти.

Про це йдеться в повідомленні регулятора і голови НБУ Андрія Пишного.

Зокрема, НБУ 20 червня скасував визначення незначного зношення банкнот та заборонив фінустановам відмовляти клієнтам у обміні валюти, якщо лічильник чи детектор на касі підтвердив справжність банкнот.

Андрій Пишний зазначив, що в Україні спалахнув штучно створений ажіотаж, якому свідомо чи несвідомо «підіграли» деякі небанківські фінансові установи та банки. Йдеться про додаткову комісію за прийом нібито зношених купюр або банкнот попередніх років випуску.

Але відтепер касир не може «на око» оцінювати справжність банкнот чи їхній стан та відмовляти в здійсненні валютно-обмінної операції.

«… Банкноти попередніх років випуску, які є законним платіжним засобом у іноземній державі, є дійсними, отже, ви можете обмінювати їх на гривні в будь-який час», — наголосив Пишний.

НБУ ухвалив такі рішення:

– зміни до нормативно-правової бази, якими скасовано перелік ознак незначного зносу банкнот;

– банкам та небанківським установам під час обміну валют заборонено встановлювати обмеження щодо номіналу та року емісії банкнот іноземної валюти;

– запроваджено посилений контроль та вживатимуться належні заходи впливу (включно із зупиненням можливости здійснення окремих видів валютних операцій).

Голова НБУ зауважив, що з банкнотами, які мають ознаки значного зносу (наприклад, розірвані навпіл, зафарбовані, обпалені тощо), операції необхідно здійснювати інкасо.

Це передбачає виплату відшкодування за пошкоджену банкноту, яку український банк може отримати від іноземного банку-кореспондента.

У разі порушення прав споживача банком або небанківською фінансовою установою споживачеві варто звернутися зі скаргою до керівництва такого банку або небанківської фінансової установи. Якщо немає реакції з боку керівництва, треба звернутися до НБУ.

 

Коментарі