Новини

Лише за е-рецептом: з 1 липня змінять правила відшкодування за програмою «Доступні ліки»

Водночас для тимчасово окупованих територій і територій активних бойових дій залишають право компенсації за паперовим рецептом.

З 1 липня повертають норму відшкодування лікарських засобів за програмою «Доступні ліки» лише за електронним рецептом. Винятки залишаються для прифронтових та тимчасово окупованих територій.

Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров’я України.

В міністерстві нагадали, що з початку повномасштабної війни для спрощення доступу до ліків за програмою «Доступні ліки» пацієнти мали можливість отримувати їх і за паперовими рецептами.

Так, для тимчасово окупованих територій і територій, де ведуть активні бойові дії, залишається можливість використання паперового рецепта в межах цієї програми.

Якщо пацієнт потребує тривалого лікування, повторний е-рецепт на групу ліків можна буде отримати дистанційно.

Нагадаємо, українці користуються електронним сервісом для отримання ліків за програмою «Доступні ліки» з 2019 року. Державну програму створили для лікування найбільш поширених хронічних захворювань в Україні. Пацієнти, які потребують амбулаторного лікування, можуть отримати лікарські засоби, що входять до програми, безоплатно або з невеликою доплатою.

Коментарі