Новини

У ході контрнаступу Україна просить у Німеччини більше танків «Leopard 2»

Україна потребує більше західних бойових танків, машин піхоти та іншої бронетехніки.

Фото: Міноборони Німеччини

Через перші втрати в ході контрнаступу Україна потребує більше танків німецького виробництва.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України Мельник, пише «Європейська правда».

На тлі втрати перших танків, поставлених західними союзниками для участи в бойових діях, українська влада закликає до посилення підтримки, зокрема з боку Німеччини.

«Українській армії вкрай необхідно набагато більше західних бойових танків, бойових машин піхоти та іншої бронетехніки», – заявив Мельник.

На його думку, Бундесвер здатен надати більше зі своїх запасів, яких налічують понад 300. Мельник також попросив передати українській армії «ще 60 бойових машин піхоти “Marder”».

У Німеччині підтримали вимогу Мельника.

«Союзники повинні були б негайно замінити всю знищену техніку – зокрема бойові танки “Leopard” і бронетранспортери – і доставити додаткову техніку», – сказав політик із питань безпеки ХДС Родеріх Кізеветтер.

Військовий політик Вільної демократичної партії Маркус Фабер заявив, що «чіткі заяви про заміну втраченого матеріалу» можуть «підтримати атакованих у їхньому наступі».

Мельник також повторив вимогу до Німеччини надати крилаті ракети «Taurus» і допомогти побудувати потужні українські військово-повітряні сили. За його словами, Україна чекає «на стратегічне рішення Німеччини щодо активної участи в коаліції винищувачів, щоб дати можливість українським пілотам тренуватися на винищувачах «Eurofighter» і надати частину з більш ніж 130 літаків».

Коментарі