Новини

Мрія, котрій 22 роки – як невелика власна справа перетворилася на всеукраїнську мережу МТА

Бренд «МТА» відзначає своє 22-річчя. Про становлення компанії та її шлях від власної справи до великої групи компаній – у цій публікації.

*Партнерська публікація

Історія компанії «МТА» розпочалася у червні 2001 року, коли подружжя Олександра та Оксани Філіпових вирішило заснувати власну невеличку справу.

Відеокасети, CD-диски, перші мобільні телефони: асортимент магазину відповідав стилю початку двохтисячних. Проте він ставав дедалі амбітнішим та цікавішим. Пристрасть до технологій зародилася ще в ті часи.

«Немає нічого більш дивовижного, ніж реалізація мрії…».

Розпочинаючи свій шлях, засновники й не уявляли, як усе зміниться за 22 роки. А локальна МУЛЬТИМЕДІА, зрештою, переросте в потужну групу компаній «МТА».

Про ідею та цінності, досягнення і падіння, як вдалося закохати клієнтів у свій бренд та розвивати мережу в Україні розпитали співзасновницю та директорку МТА Оксану Філіпову.

«My technology area, my trust area»

Це не просто красива фраза. І не просто чергове рекламне гасло. Для нас Технології та Довіра завжди будуть словами з великої літери.

Від моменту заснування і досі МТА не просто продає техніку. Створюємо справжні цінності для клієнтів. І робимо це чесно, з віддачею.

Задум – спростити й покращити життя людей – вдалося реалізувати, згенерувавши в МТА класний сервіс. Насправді все базується на чотирьох надійних «китах»:

Вигода

Щоб запропонувати найкращу ціну, ми впровадили автоматизовану систему ціноутворення. Вона динамічно реагує на коливання ринкових умов.

На оффлайн-полицях товари змінюють цінники дещо повільніше, тому ціна на сайті та в магазині може відрізнятися. Але в МТА завжди можна купити необхідний товар за вигідною вартістю. Звісно, є кешбек-сервіс.

Простота

Представленість товарів дозволяє купити все необхідне й отримати однією посилкою або забрати в магазині. Актуальний асортимент зараз – 300 000 позицій, проте він розширюється новими категоріями, брендами, товарами.

Для нас просто – це коли:

— магазини й сервісні центри мережі працюють без вихідних та перерви на обід;

— графіки менеджерів і продавців сплановані таким чином, щоб не створювати черг та не змушувати чекати;

— колл-центр працює з 9:00 до 21:00 так само без вихідних і перерв;

— на лінії одразу відповідає людина та немає черги до оператора;

— в нестандартній ситуації менеджери мають право ухвалити рішення самостійно, без тривалого погодження;

— є прозоре й чітке розуміння термінів доставки — це також автоматизовано;

— клієнти отримують інформаційні повідомлення щодо статусу свого замовлення, тому спокійно очікують доставку.

Надійність

Працюємо з перевіреними постачальниками, офіційними брендами. Тому питання щодо якости й оригінальности товарів має лише одну відповідь: в МТА ви можете бути впевнені в тому, що купуєте якісне та отримуєте гарантію від компанії на всі товари (навіть на аксесуари, чохли й захисні плівки).

Комфорт

Концептуальний дизайн, функціонал кожного магазину, сервіс, ековідповідальність – класика комфортної атмосфери.

А ще в нас найпривітніші менеджери колл-центру, продавці та сервіс-менеджери. З ними можна поговорити не тільки щодо справи, а й загалом про життя.

Ми щиро усміхаємося і жартуємо. Вміємо промовчати, коли це необхідно, прискорюватися, знаходити нестандартні рішення, бігти додому до клієнта, щоб терміново під’єднати та налаштувати цифрові подарунки для іменинників.

Відповідальність бізнесу під час війни

З початком ворожого вторгнення в Україну, а особливо після сумнозвісного 24 лютого 2022 року, соціальна позиція бренду не залишала місця для компромісів. Робити свою роботу на відмінно стало недостатньо.

Застосувавши власну галузеву експертизу, МТА налаштувала систематичну допомогу країні:

— у форматі донатів на авто, лафети, одяг, військову оптику для ЗСУ;

— у закритті цільових запитів від військових та волонтерів;

— у постачанні необхідної на фронті техніки, квадрокоптерів, зарядних станцій, ретрансляторів, систем «Starlink» тощо;

— у вигляді IT-послуг та кіберпідтримки державних установ.

«Тривалий час ми не дуже якось переймалися тим, щоб отримувати підтвердження своєї допомоги, напевно, даремно. Пізніше я усвідомила, що це історія, та ми не маємо права відмовлятися від нагород і відзнак, а з великою вдячністю приймати їх та радіти, що маємо можливість допомагати ще та ще.

Завдяки зусиллям всієї компанії ми разом наближаємо перемогу! Я знаю, що Україна у наших серцях, та щиро вдячна вам всім!» – зазначає Оксана Філіпова.

Клієнти роблять нашу роботу вагомою

Усі цінності та ініціативи компанії, про які зараз розповідаю, не досягли б бажаного ефекту, якби не люди.

Наші люди – клієнти, співробітники, партнери – мотивують і надихають, допомагають удосконалюватися, вчать виправляти можливі помилки.

Ми дійсно вибудовуємо стосунки з ними. Надаємо багато уваги аналізу відгуків на незалежних майданчиках. Комунікуємо на власному сайті, з підписниками в соцмережах та читачами блогу компанії. Бо цінуємо довіру. І люди відчувають зворотний зв’язок та повертаються знову і знову.

Маємо безліч історій з досвіду, які викликають приємну усмішку. Ось як ця, наприклад.

– День почався зі сповіщення: «Дуже сподобалася робота магазину. Замовив і оплатив, того ж дня відправили. Під час замовлення жартома написав «намалювати кота на коробці». Й ось — картинка з котом у комплекті до моєї приставки! Окрема подяка, сервіс на висоті!»

Така дрібничка, нібито не суттєва, трохи дивна й кумедна. Але це – ілюстрація стосунків компанії з клієнтами: комфортних, відкритих.

Трапляються і зворушливі випадки.

Днями в магазин прийшла жінка поважного віку із запитом допомогти їй активувати й використати накопичений кешбек. Оскільки вона користувалася кнопковим телефоном, дівчина-продавчиня застосувала свій смартфон, зареєструвала клієнтку в чат-боті та допомогла з активацією бонусів.

Наступного дня жінка повернулася – цього разу схвильована. Виявляється, завдяки реєстрації її номера в телеграмі знайомі отримали сповіщення. Так контакт людини змогла відшукати давня шкільна подруга. Дякувала. А ми раділи, що мимовільно долучилися до таких емоцій.

Подарунки на день народження

22 роки – це класний вік для компанії. Коли є вже пройдений шлях, потужний досвід, надійна команда, ком’юніті клієнтів та нові цілі.

Щоразу нестандартно відзначаємо свої дні народження. А цьогоріч вирішили влаштувати розіграш подарунків. Ось деталі:

— період активности: з 2 по 30 червня;

— учасником може стати кожен, хто зробить покупку в нашому магазині або онлайн на суму 5000 грн чи більше;

— 3-го липня розіграємо 22 подарунки у прямому етері на нашому ютуб-каналі.

Довідка: МТА дедалі розширює вплив у сфері рітейлу, пропонуючи цифрову техніку, комп’ютери, гаджети, аксесуари. Її офлайн-магазини, мережа сервісних центрів та національний інтернет-магазин втілюють концепцію зручности й доступності для клієнтів у різних містах України.

Компанія зуміла здобути визнання у галузі та створити надійний бренд, який базується на сучасних технологіях і задовольняє запити споживача.

Ця публікація є партнерською

Коментарі