Новини

У Чернівцях перевіряють укриття та передали справу щодо МАФу поблизу ЧНУ в суд: головне з пресконференції мера Клічука

У міській раді вирішують, що зробити, аби приватні укриття були відкритими постійно.

Фото: С4

Чернівці та область готові прийняти дві тисячі людей з Херсонщини, яка постраждала внаслідок підриву Каховської ГЕС. Про це повідомив під час пресконференції міський голова Чернівців Роман Клічук.

Він зазначив, що влада Херсону звернулася за допомогою щодо харчування та інших потреб. Тож, все що потрібно, відправлять на Херсонщину, яка постраждала найбільше.

Також міський голова зазначив, що у Чернівцях перевіряють стан укриттів. Наразі працюють над тим, аби були відкрити навіть ті, які перебувають у приватній власності.

«У п’ятницю було розпорядження, ми створили комісію з представників міської ради, ДСНС і поліції, триває перевірка всіх укриттів у Чернівцях. Є порушення, які ми усуваємо разом. Укриття є у власності міста та приватній, й ми спільно з правоохоронцями та ДСНС вирішуємо, як зробити так, аби вони були в належному стані та відкритими постійно», – зазначив Клічук. 

Кіоск, який розташований на території скверу поблизу центрального корпусу ЧНУ, у міській раді вважають розміщеним незаконно. Міська рада передала справу до суду. За словами Романа Клічука, власник кіоску сплачує за оренду 36 тисяч гривень на рік.

«Це тоді, коли дрібний бізнес, кавові кіоски, громадського харчування сплачують по 400-700 тисяч гривень на рік».

“Власник кіоску в сквері біля ЧНУ є Михайло Гросу, він вважає, що 36 гривень на рік є правильним. Він його взяв в оренду ще 20 років тому. Після закінчення терміну оренди, міська рада у законний спосіб повідомила про те, що не продовжує угоду. Питання двічі виносили на розгляд сесії міської ради, але через “дружні” стосунки власника з депутатами, питання двічі не проголосовували”, – зазначив Клічук.

Наразі міська рада звернулася в суд, де й будуть вирішувати долю кіоску.

Щодо фонтанів у місті, то за словами мера, наразі у Чернівцях працюють усі, що й торік, окрім розташованого на площі Пресвятої Марії.

«Фонтани, які працювали торік, всі працюють. Фонтан на площі Пресвятої Марії ми в найкоротший період приведемо до ладу».

 

 

Коментарі