Новини

У ліцеї на Буковині відкрили чотири меморіальні дошки загиблим військовим

Пам’ятні знаки розмістили на честь Олексія Арбузова, Олега Деди, Віктора Григорчука та Геннадія Нуки.

Фото: Чернівецька обласна рада

Одразу чотири меморіальні дошки загиблим військовим на війні з росією відкрили у Новоселиці. 

Про це повідомляє Чернівецька обласна рада.

Пам’ятні знаки на честь Олексія Арбузова, Олега Деди, Віктора Григорчука та Геннадія Нуки розмістили на фасадній стіні ліцею №3. Хлопці були випускниками цього навчального закладу.

Фото: Чернівецька обласна рада

Довідка.

Олексій Арбузов

Народився 17 листопада 1982 року в Новоселиці. З початком повномасштабного вторгнення російських військ пішов добровольцем захищати Україну. Служив у військовій частині А2582, позивний – Кум. Загинув 26 червня 2022 року поблизу населеного пункту Серебрянки Бахмутського району Донецької области.

Олег Деда

Народився 6 жовтня 1983 року в Новоселиці. Служив у військовій частині А4007. Солдат. Стояв на захисті територіальної цілісности України.

Віктор Григорчук

Народився 23 березня 1996 року. У серпні 2022 року добровільно пішов на фронт. Під час відбору до війська чудово склав тести і був направлений на підготовку до Великої Британії. А потім – одразу на передову. Був командиром протитанкового відділення аеромобільного батальйону. Загинув 14 січня 2023 року під Соледаром на Донеччині.

Геннадій Нука

Народився 6 червня 1991 року у Новоселиці. Старший солдат військової частини А3029. У лютому 2016 року нагороджений відзнакою Президента України «За участь в Антитерористичній операції». Загинув 22 січня 2023 під час захисту України та її територіальної цілісности в районі ведення бойових дій поблизу м. Бахмута Донецької области.

 

Коментарі