Новини

На Буковині відкрили меморіальну дошку та барельєф загиблим воїнам

У Селятинській громаді відкрили меморіальну дошку Миколі Лукану із позивним «Яструб», а на Вижниччині — барильєф Петру Ковалюку. 

Фото: Чернівецька обласна рада

На Буковині, у Селятинській громаді, відкрили меморіальну дошку Миколі Лукану із позивним «Яструб». Про це повідомляє Чернівецька обласна рада.

Захисник загинув 23 грудня 2022 року під час виконання бойового завдання в Донецькій області. Служив у військовій частині А7186 93 окремого батальйону територіальної оборони Вижницького району 107 бригади ТРО.

Учора, 23 травня, на Вижниччині встановили барильєф Петру Ковалюку, вчителю історії та предмету «Захист України» Вижницького опорного ліцею.

Про це повідомляє Департамент освіти і науки Чернівецької обласної військової адміністрації.

Петро Ковалюк був заслуженим вчителем України, командиром роти вогневої підтримки 93 батальйону, 107 бригади ТРО. Барильєф відкрили 23 травня з нагоди Дня народження Петра. Цьогоріч йому б виповнився 41 рік.

З початком повномасштабної вторгнення рф Петро Ковалюк, з позивним «Явір», вступив до лав Територіальної оборони Вижниччини. З 13 березня був зарахований до ЗСУ капітаном артилерії. Воював на Сумщині, Харківщині та Донеччині. Загинув командир роти вогневої підтримки 11 січня 2023 року у боях на Донбасі.

Коментарі