Новини

У центральній міській лікарні в Чернівцях запрацював кабінет вторинної профілактики інсульту

Вторинна профілактика інсульту є головною у подальшому веденні пацієнта: потрібно контролювати артеріальний тиск, згортальну систему крови, рівень холестерину тощо.

Фото ілюстративне

На базі КНП «Центральна міська клінічна лікарня» запрацював кабінет вторинної профілактики інсульту.

Про це повідомляють на сторінці Управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради.

Консультація пацієнта передбачає:

− опитування та огляд;

− розбір наявної схеми лікування та їх корекція;

− призначення лікування відповідно до наявности супутніх скарг;

− призначення повторних лабораторних чи інструментальних обстежень;

− планування реабілітаційного лікування.

«Тут ведуть амбулаторний прийом пацієнтів, які перенесли інсульт. У європейських країнах існує практика так званої інсультної поліклініки. Тобто пацієнтів, які перенесли інсульт, надалі оглядають лікарі-неврологи у тому ж лікувальному закладі, де вони перебували в гострому періоді захворювання. Така методика ведення післяінсультних пацієнтів дозволяє більш прицільно та якісно проводити профілактику», – розповідає лікарка-неврологиня Міського інсультного центру Юлія Кіт.

Вторинна профілактика інсульту є головною у подальшому веденні пацієнта, пишуть в управлінні. Потрібно контролювати артеріальний тиск, згортальну систему крови, рівень холестерину та інші фактори ризику. А також – наголошувати пацієнтам про регулярний прийом ліків та періодично проводити контрольні обстеження.

«Після виписки хворого зі стаціонару лікар наголошує на необхідності звернення в кабінет вторинної профілактики на 30-й день після судинної катастрофи. У виписному епікризі залишаємо контактний телефон, за яким пацієнт може зателефонувати та записатися на прийом. За направленням до сімейного лікаря у такому випадку звертатися не потрібно.

Якщо пацієнт не телефонує самостійно, ми самі зв’язуємося з ним та плануємо візит», – каже лікарка.

Записатися на прийом можна за телефоном: +38(093) 253 27 00.

Коментарі