Новини

Шпигував за підрозділами ЗСУ, прикордонниками та СБУ: у Чернівцях затримали російського агента

Буковинця викрили на держзраді.

Фото: СБУ

У Чернівцях Служба безпеки України затримала ще одного агента головного управління генерального штабу зс рф.

Про це повідомляє пресслужба Управління СБУ у Чернівецькій області та Обласна прокуратура.

Зазначають, що затриманий збирав для окупантів розвіддані про місця розташування Сил оборони та об’єктів критичної інфраструктури у східних і західних регіонах України.

«Передусім ворога цікавили локації підрозділів СБУ і Держприкордонслужби, а також точні координати головних мостів та електропідстанцій на Харківщині і Буковині», – йдеться у повідомленні.

Підозрюваного затримали правоохоронці під час спроби агента зафільмувати стратегічні об’єкти у Чернівцях.

За даними слідства, ним виявився місцевий житель, який 2021 року переїхав до Харкова і працював там техніком із налаштування інтернету.

За інформацією прокуратури, зі своїм куратором чоловік познайомився у соціальній мережі «Однокласники», де спілкувався про військово-політичну ситуацію в Україні, а згодом вони почали тісно співпрацювати та продовжили спілкування у телеграмі.

Фото: Чернівецька обласна прокуратура

У лютому 2023 року чоловік переїхав на Харківщину, де збирав інформацію для військових рф про об’єкти критичної інфраструктури, оборонно-промислового комплексу України, мостів, а також відомості щодо дислокації та переміщення військової техніки і підрозділів ЗСУ.   

У травні цього року чоловік повернувся на Буковину, де мав зібрати необхідну для рф інформацію, зокрема координати об’єктів критичної інфраструктури, мостів, правоохоронних органів та залізниці.

Затриманому повідомили про підозру у державній зраді. Наразі він перебуває під вартою. Триває розслідування.

 

Коментарі